Fotballproffen fra Skånland forlenget i januar kontrakten med FC København til sommeren 2017. Høgli har etter åtte runder fortsatt ikke værtpå banen i seriespill i år. Etter å ha spilt den første semifinalen i cupen for to uker siden, var Høgli benket i returoppgjøret mot Brøndby onsdag.

– Det ligger ingen dramatikk bak dette. De som har spilt etter jul har prestert veldig bra. Da er det ingen grunn til å gjøre endringer. Slik er proffotballen.Det nytter ikke å være sur eller å legge seg ned for å skrike, sier Høgli.

- Fair

Høgli fikk en verst tenkelig innledning på sesongen da han ble sparket ned med brudd i ryggvirvler som utfall.

– Jeg rakk en landskamp, men skal jeg være etterpåklok burde jeg ikke spilt. Egentlig klarte jeg aldri å komme meg tilbake i form før jul. På klubbnivå fikk andre sjansen, og har tatt vare på den. Da er det fair at de fortsatt spiller, sier Høgli.

Han står bokført med seks seriekamper, tre cupkamper og to oppgjør i europacup inneværende sesong. Etter at ny kontrakt ble inngått, har Høgli vært i aksjon få ganger.

– Var det et riktig valg å bli værende i Danmark?

– Det var kanskje et dumt trekk, humrer Høgli.

– Nei, da, jeg stresser ikke. Jeg har fått sjanser i cupen, og det kommer både viktige kamper i vår og en ny sesong med europacup i tillegg til nasjonal serie og cup. Spilletid vil det bli etter hvert.

– Akkurat nå er min jobb å trene godt og være klar når min tid kommer.

Jager to titler

Onsdagens semifinaleseier gjør at København og Høgli som regjerende mester kan forsvare tittelen. Finalen spilles 5. mai.

– I år prøver vi oss på The Double, altså serie- og cupmesterskap. Mulighetene er gode, og laget fungerer veldig bra for tiden.

Spørsmålet er om Høgli får oppleve finalen fra banen for andre året på rad. I øyeblikket er han ikke et førstevalg.

– Hva om det blir en benktilværelse resten av tiden i København?

– Dersom Ståle (Solbakken, trener, vår anm.) finner ut at jeg er overflødig, kommer han til meg og så blir vi enige. Jeg føler likevel at jeg har tillit. Dialogen med treneren er god. Derfor er ikke dette noe jeg tenker på.

Høgli vender tilbake til Tromsø sommeren 2017 og fortsette karrieren der.

Tom Høgli med pokalen i garderoben etter cupfinaleseieren i fjor. Foto: Privat