Styrkeløfteren fra Sørvik - for tiden bosatt i Lillestrøm leverte nemlig en glimrende konkurranse under debuten i junior-EM i styrkeløft. Kristensen Fossbakk opplevde nemlig å gjøre betydelige framskritt under mesterskapet i sørlige strøk.

– Etter dette stevnet er jeg virkelig fornøyd. For første gang på veldig lenge kan jeg si at jeg har gjort en virkelig god konkurranse og gjort et solid hopp hva gjelder min personlige rekord, sier styrkeløfteren.

Hennes nye totale personlige rekord lyder på 555 kilo. Det er en økning totalt på hele 40 kilo. – Jeg satte ny personlig bestenotering med 9,5 kilo i knebøy, 10 kilo i benkpress og 22,5 kilo i markløft. Jeg kan ikke være mer fornøyd enn jeg er med konkurransen. Jeg sitter igjen med en god mestringsfølelse etter dette stevnet, sier Kristensen Fossbakk.

Kravet som eventuelt vil sende henne til junior-VM i Orlando i august er på 570 kilo. Etter samråd med trenerne valgte jeg å la kravet ligge denne gangen, og heller gå for å løfte på meg selvtillit. Det har jeg absolutt etter dette mesterskapet. Styrkeløfteren opplevde spesielt framgangen i markløft som motiverende.

– Jeg har slitt litt med markløft over lengre tid. Å endelig få det til å klaffe her ga meg en skikkelig godfølelse.

Den joviale styrkeløfteren hentet hjem EM-gullet i knebøy og benkpress. I markløft og sammenlagt endte sisteårsjunioren opp med sølv. Neste oppgave er det åpne norgesmesterskapet. Det går av stabelen i juni.