GROVFJORD: Johnsen som regnes som den beste syklisten bosatt i nord-Norge fikk kun kamp fra kvæfjerdingen Vesterheim i den aktive klassen på 190 kilometer. Kontrastene mellom de to på toppen av pallen er stor. Vesterheim satser på langrenn og bruker sykling som trening om sommeren, mens Johnsen flytter mandag til Belgia for å satse på sykling gjennom et rekrutteringslag der.

Johnsen er full av lovord om andremannen.

– Jeg visste at Magnus er sterk, og ga meg en god kamp hele veien inn. Han er utvilsomt den beste skiløperen jeg har syklet mot. Langt bedre enn flere landslagsløpere som trener mye sykling om sommeren, sier syklisten som er fra Narvik.

De to var sterkest i bakkene i det 190 kilometer lange løpet fra Riksgransen til Grovfjord. I spurten lå Johnsen bak Vesterheim fram til det var 200 meter igjen. Da satt narvikværingen inn gassen og så seg aldri tilbake.

– Jeg følte jeg hadde grei kontroll i spurten. I bakkene hadde jeg et lite overtak og Magnus sløste nok litt med kreftene i forkant av spurten med å prøve å smårykke, sier Johnsen.

Aldri vunnet en spurt

Løpet var det andre av to i sammenlagtkonkurransen i BCC. Fredag gjennomførte syklistene en prolog på 32 kilometer. Da ble både Vesterheim og Johnsen slått i spurten av Mathias Berg fra Gauldal CK.

Vesterheim skylder på mangelen av hurtighetstrening.

– Man kan vel si at jeg ikke akkurat bedriver spesialtrening rettet mot sykkelspurter.Jeg har vel egentlig aldri vunnet en spurt på sykkel, sier han leende.

Selv om Vesterheim var den eneste som var sterk nok til å følge Johnsen følte han seieren var fortjent.

– Jeg er i hvert fall ikke bedre enn han, og mot slutten måtte jeg gi småluker i bakkene. Det hadde vært et ran dersom jeg hadde stukket av med seieren, sier Vesterheim.

Satser på feil idrett?

Sist uke var Vesterheim først opp motbakkene i Vardermarsjen. I tillegg kom han på fjerdeplass sammenlagt i Tour de Andørja tidligere i sommeren. Vesterheim vil likevel ikke gå med på at han satser på feil idrett.

– Det er langdistanseløp i langrenn jeg satser på. Jeg har ikke motivasjon for å gjøre grovjobben som trengs for å bli god i sykling og løping. Det føles mye lettere å gjøre den jobben for langrenn. Samtidig synes jeg det er artig å konkurrere i sykling og løping og kommer til å fortsette med det, sier Vesterheim.

Nesten hjemmeseier

I den andre aktive klassen med en konkurranselengde på 80 kilometer var det betraktelig flere syklister, men det hindret ikke Torgeir Skjeldsnes fra Bardu IL fra å ta en suveren seier. Bak han fulgte Kenneth Markussen fra Team Zu4’R og Stian Storeng fra Harstad CK. Bernhof Hansen og Frank Edqvist fra Harstad Cykleklubb kom på henholdsvis 4. og 8.-plass.

Markussen har som BCC opphav fra Gratangen. Selv om Grovfjord befinner seg noen kilometer fra Gratangen føltes det nærmest som å sykle på hjemmebane for Markussen.

– Det er så godt som hjemmebane, spesielt ettersom jeg er med å arrangere BCC. Jeg skulle gjerne deltatt på 190-kilometeren men det var også fint å sykle 80-kilometer, forteller Markussen.

Han vant spurten i hovedfeltet etter at Skjeldsnes hadde fått seg en god luke etter bakkene opp fra Bjerkvik.

– Det ble mye lurekjøring og alle ventet egentlig bare på bakkene. Vi var et par som fikk en liten luke men Skjeldsnes forsvant fra. Da jeg skjønte det ikke var mulig å kjøre om seieren var det bare å spare krefter til spurten. Der var jeg godt plassert og fikk hjulet til Storeng før jeg snek meg forbi noen meter før mål. Jeg er godt fornøyd med 2.-plass i dag, sier Markussen.

FEIRET: Torgeir Skjeldsnes hadde god til å feire seieren da han kom alene til mål i klassen med 80 kilometer løp.
FORNØYD: Kenneth Markussen var raskest av alle i hovedfeltet. Bak han kom Stian Storeng fra Harstad Cykleklubb.
ALENE: Lise Danielsen fra Bjerkvik var eneste kvinne som syklet 190 kilometer.