Grovfjord er en av fire lokale klubber som har protestert på vedtaket i fotballkretsen, og som krever at klubber må få endret kampoppsettet for oppgjørene mot Stålbrott/Sortland 2.

– Kretsen må bistå Stålbrott med å finne løsninger slik at Stålbrott kan gjennomføre kampene i 4.-divisjon uten hensyn til Sortlands lag i 3.-divisjon og uten bruk av spillere knyttet til det laget, sier Jan Arne Haugland, som har fått fullmakt av Grovfjords styreleder Per Sandengen til å håndtere saken på vegne av klubben.

Det er Sandengen som har underskrevet protestbrevet.

Harstad IL stiller med sitt 2.-lag i 4.-divisjon. Klubben slutter seg til flertallet, bekrefter sportslig leder Dag-Jøran Olsen.

– Vi har ikke skrevet under på en formell protest, men vi synes det er greit at saken oversendes Norges Fotballforbund for behandling. Da får vi også sjekket lovligheten av kretsens vedtak. I likhet med flertallet ser vi at mange lag rammes hardt av at kamper flyttes ut av helger. HIL 2 er i samme situasjon, men vi står ikke på et krav om at alle våre kamper skal spilles for eksempel mandager av hensyn til a-laget i 3.-divisjon, sier Olsen.