Det lover Storhamars trenerprofil Arne Senstad før torsdagens cupkamp i Stangneshallen. 3.-divisjonslaget til Harstad Håndballklubb (HHK) tar imot elitelaget Storhamar.

Skadelista til gjestene er lang, og nøkkelspillere som Kamilla Sundmoen og Lise Løke må være igjen på Hamar for å restituere og bli friske til seriestart i eliteserien.

Lover bånn gass

– Det ligger i kortene at vi ikke kommer med fullt batteri. Seriestarten er om ei uke. Vi har i utgangspunktet en slank tropp, og har mange skader. Noen spillere må vi ta det forsiktig med. Hvem og hvor mange vet jeg ikke før vi har hatt siste trening før avreise, sier Senstad.

– Vi holder ikke spillere hjemme fordi vi skal møte Harstad. Om mulig ville jeg stilt med alle våre beste, understreker treneren.

Han er opptatt av at de beste lagene skal vise seg fram på en god måte i de tidlige cuprundene.

– Elitelagene skal vise seg fram når vi reiser rundt. Det er viktig både for motstanderne og unger som kommer til hallen for å se toppspillere. Selv om noen blir hjemme, stiller vi et ”hyfsat” bra lag, og vi lover å gi full gass, sier Senstad.

Han sier publikum spesielt kan følge med bakspiller Tonje Enkerud og kantspiller Gabriella Juhasz.

– Enkerud er en av de mest spennende spillerne i norsk håndball for tiden, og vi tror hun vil få en fin sesong, sier Senstad.

Enkerud har VM-bronse for U20-landslaget. Rutinerte Juhasz debuterte for Ungarns landslag i 2007 og spilte i VM i 2009.

Betina Riegelhuth er for mange det mest kjente navnet i Storhamar-troppen. Den tidligere landslagsspilleren, som scoret to mål da Norge vant EM-finalen i 2014, har slitt med en nakkeskade, og er derfor usikker.

– Aldri walk over

Senstad er så sikker som han kan bli om at Storhamar sender HHK ut av cupen, men tar likevel ikke lett på oppgaven.

– Walk over er det aldri, og det gjør idretten fascinerende. vi kan ikke ta lett på Harstad, og kommer ikke til å tulle med noe. Her på Hamar tror vi på ingen måte at det bare er å sette seg på flyet og dra nordover for å hente seieren. Vi må gjøre jobben ordentlig. Så vet vi at også Harstad har erfarne spillere, som har trent en del. Og de hadde Per Olsen som trener i fjor. Han kjenner jeg og vet hva står for, sier Senstad.

Harstads bakspiller Anette Linaker Olsen spilte i sin tid for nettopp Senstad i Storhamar.

– Anette var en spennende type, som kunne tatt det siste steget. Innimellom viste Anette at hun hadde nivået inne, og var absolutt en spiller vi kunne bruke. Dessverre fikk hun ikke sjansen helt fordi hun var plaget av skader, sier Senstad.

For Linaker Olsen blir det et gjensyn med tidligere medspillere fra årene 2007-09 på Hamar.

STORHAMAR-TRENER: Arne Senstad. Foto: Atelier Klingwall Foto: Gunnar Klingwall Atelier Klingwall