Fotballproffen fra Harstad er klar for IF Elfsborg i Allsvenskan. I første omgang går 26-åringen på utlån ut sesong fra Molde, og kan få sin debut i svensk toppfotball allerede i søndagens ligaåpning. Da spiller Elfsborg mot Häcken.

Kind Bendiksen måtte bestemme seg raskt da svenskene kom på banen i løpet av onsdag. Da var det ikke mange timene igjen til overgangsvinduet stengte.

- Merker presset

Til Elfsborgs nettside sier Bendiksen at det aldri var tvil da forespørslen kom.

- Jeg var klar umiddelbart. Jeg var innstilt på å dra fordi det er en klubb med et ekstremt godt rykte og som har vist seg å være en av Skandinavias beste klubber, sier Kind Bendiksen i et intervju med sin nye arbeidsgiver.

I fjor var Kind Bendiksen etter hvert utlånt til Tromsø. Kind Bendiksen har aldri klart å etablere seg i Molde. Allerede er han forespeilet hvilke krav som stilles i Elfsborg.

- Jeg er kommet til Skandinavias jevneste og kanskje beste lag, og merket absolutt et press når det gjelder å gå inn og prestere med en gang, sier Kind Bendiksen til Elfsborgs nettside.

Kind Bendiksen er tildelt draktnummer 27 i Elfsborg.

Solskjær: - Det rette for Thomas

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker harstadværingen lykke tll.

– Thomas er en gutt som man blir utrolig glad i, man har så lyst at han skal spille fotball. Han er en fantastisk gutt som alltid jobber hardt og fortjener å spille mer fotball enn det jeg har klart å gi han. Så da følte vi at Elfsborg kunne være det rette for Thomas, så håper han tar vare på den sjansen, og at vi ser Thomas på sitt beste, sier manager i Molde FK, Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding.