Den regjerende norgesmesteren var nummer to etter innledende runder, men dro det lengste strået i finalen.

– Det er deilig å ta det første stikket i NM. Finalen ble litt vel spennende. Jeg gjorde noen små feil i løpet av de to første rundene og havnet på etterskudd. Jeg klarte derimot å få opp tempoet og dra det i land, sier Dalseth Jacobsen.

Dalseth Jacobsen hadde blant annet beste tid i tredje innledende runde. I fjerde runde måtte rallycrossføreren bryte, men havnet likevel som nummer to før finalen.

– Jeg gjorde en ren klumsete førerfeil. Jeg snurret rundt i første sving og ble nødt til å bryte. Det var ingen feil med motoren, som ofte er grunnen for at førere bryter.

Klare ambisjoner

Rallycrossføreren har klare ambisjoner for årets sesong.

– Selvfølgelig hadde jeg lyst til å vinne i helgen, men det hadde ikke vært krise om jeg ikke vant. Ambisjonene for helgen var i utgangspunktet var å komme godt i gang med NM med en god plassering. På lang sikt har jeg en klar ambisjon om å forsvare NM-tittelen, sier Dalseth Jacobsen.

Selv om den regjerende mesteren har en målsetting om å vinne på nytt, er han fullt klar over at det ikke blir en enkel oppgave.

– Det er veldig høyt nivå i år, kanskje høyere enn noen gang. Det blir vanskelig, men jeg vet at jeg har det som skal til. Det kommer til å bli en spennende sesong, sier rallycrossføreren.

Motortrøbbel

I fjor vant Dalseth Jacobsen tre av seks NM-runder og stakk dermed av med seieren sammenlagt. I år er det bare fem runder. Med helgens prestasjoner leder dermed Jacobsen i sammendraget før de fire neste NM-helgene.

– Neste NM-helg er på Grenland om en måned. Vi opplevde litt motortrøbbel etter finalen i helgen. Vi skal derfor bruke tiden fremover på å få det tekniske på stell. Jeg vant på Grenland i fjor, så jeg har gode forutsetninger, forklarer Dalseth Jacobsen

Rallycrossførerne på Momarken opplevde sol og fint vær i helgen, noe som gjorde kjøreforholdene tøffe.

– Det er selvfølgelig fint med sol og fint vær, men det blir krevende for alle som er på arrangementet. Spesielt krevende blir det for oss rallycrossførere i varmen, avslutter Dalseth Jacobsen.

FREMST: Jonas Dalseth Jacobsen er i tet etter første NM-runde. Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen