Det gikk et sukk gjennom publikum da hjulene mistet kontakt med grusen. Bilen veltet på siden allerede i den andre svingen under finalen på Moan søndag ettermiddagen.

– Uten autovernet ville jeg havnet på taket tippet rundt i skogen. Jeg kan ikke klandre andre enn meg selv. Dette var en førerfeil, som oppsto i iveren over å ta ledelsen, sier Finjord.

Får ekstra jobb

Bilcrossføreren fra NMK Harstad har skrudd sammen en ny konkurransebil i vinter, og stilte til start for første gang i sesongen. Også Bobla kom seg noenlunde greit fra velten.

– Helga skulle være finjustering til løpet på hjemmebane i Harstad om 1.-2. juli. Nå får jeg litt ekstra jobb, men jeg skal være klar og få min revansje da, sier Finjord.

Mats Mortensen fra Tromsø var kvitt sin argeste konkurrent, og tok seieren da finalen ble startet på nytt etter en god duell med Raymond Vikslett fra arrangørklubben NMK Hålogaland.

God stemning

– Det var egentlig din skyld at jeg veltet. Det hadde ikke skjedd om du ikke var så dyktig og kjørte så fort, fleipet Finjord til Mortensen da han oppsøkte vinneren i depotet.

Finjord skjønte at Mortensen ville bli en hard nøtt etter Tromsø-førerens solide prestasjoner i de innledende omgangene. Harstadværingen valgte derfor å bytte dekk før finalen.

– De ga meg mer fart slik at jeg skulle ta Mats i starten. Planen var å få såpass ledelse at jeg kunne legge meg på innsiden i sving nummer to. Mats kjørte så fort at det ikke var mulig. Jeg havnet på siden av han. Da skjønte jeg at det ville gå galt. Uhellet var uunngåelig, og jeg tok en kontrollert stoppsladd med ræva mot autovernet. I ettertid sett burde jeg lagt meg inn som nummer to og heller prøvd å ta opp kampen, sier Finjord.

Kvinneklassen ble vunnet av Katrine Olsen fra vertsklubben, som også fikk seieren i juniorklassen ved Thomas Amundsen. Viktor Sogge fra NMK Harstad var den største crosskartklassen.

STARTRASK: Eirik Finjord skjøt ut fra start og tok ledelsen, men mistet kontrollen allerede i andre sving og gikk finalen spolert før den var skikkelig i gang. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
HUMØRFYLT: Mats Mortensen og Eirik Finjord kunne etter løpsslutt smilte over den dramatiske starten på finalen. Med Finjord ute var det fritt fram for Mortensen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
LETTELSE: Vinner Martin Mortensen sto i fare for å måtte selge vinnerbilen da flere bud ble lagt inn, men Mortensen kunne juble også over å ha vunnet budrunden. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
POPULÆR: Katrine Olsen fra NMK Hålogaland vant kvinneklassen og tok det andre strake nappet i vandrepokalen. Hun ble omringet av barna, som ønsket å se det store og flotte trofeet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
LØSNET: Panseret på Volvoen til NMK Hålogalands Kristian Olufsen fløy til værs i duellen med klubbkamerat Thomas Amundsen, som vant juniorklassen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø