HIL rykker ned på grunn av Follos utligning i sluttminuttene søndag, sa folk på Harstad stadion i skuffelsen over at 2-0-ledelsen til hjemmelaget var skuslet bort i løpet av de siste sju minuttene. Det endte 2-2 og to poeng tapt.

Seier ville uansett ikke hjulpet. I alle fall ikke om vårt resultattips (egen boks) slår til for lagene i nedrykksstriden i de resterende fem rundene.

Illevarslende statistikk

Lagene over nedrykksstreken - der sjuendeplassen er grensa - vil være der også når siste spark er tatt. Både Follo, Alta og Kjelsås kommer til å sikre de få poengene de trenger i kamper mot formsvake lag på nedre halvdel av tabellen.

Et annet problem for HIL er at Follo, Alta, Kjelsås og Oppsal har flere innbyrdes oppgjør. Det vil gi poeng i en eller annen retning.

HIL kan maksimalt ta 15 poeng. Vårt tips er at HIL klarer seks ved å slå svakt plasserte Ullern hjemme og Mo borte.

Kommende runde spiller HIL bortekamp mot formsterke Skeid, som ikke har tapt en eneste kamp i høst. Tom Nordlies mannskap har fortsatt en teoretisk sjanse på gull og opprykk, og forspiller ikke den mot HIL. I våroppgjøret ble HIL utspilt av Skeid på Harstad stadion.

Skjer det igjen, må HIL vinne over serieleder Tromsdalen i nest siste serierunde, samt slå Alta i Finnmarkshallen uka etter. Statistikken taler imot HIL også her. Det er 11 år siden HIL slo Tromsdalen hjemme. Laget har dessuten kun en cupseier i Alta å slå i bordet med siden årstusenskiftet. Den kom for 15 år siden.

Seks år siden sist

Skulle HIL motbevise vår spådom og vinne fire kamper, vil den befriende sjuendeplassen stå på målforskjellen mellom Alta, Follo og HIL. Her er de to førstnevnte i førersetet med henholdsvis 14 og 9 måls forsprang på HIL per i dag.

I fjor tok Stabæk 2 sjuendeplassen med 37 poeng. HIL ble da nummer åtte med 34 poeng på grunn av en sterk avslutning med tre seirer og to uavgjort på de siste fem kampene. Etter omleggingen til dagens serieordning før 2001-sesongen, har HIL vært blant de sju beste i 2.-divisjon kun fire ganger, og vi må tilbake til 2010 for å finne siste gang det skjedde.