Fredag ettermiddag får tungvektsbokseren vite om han skal i ringen og bokse kvartfinale i norgesmesterskapet senere på kvelden, eller om han sitter over og går rett inn i semfinale lørdag.

Johnsen debuterer i NM. Han stiller i tungvektsklassen.

– Målet er medalje. Forhåpentlig vinner jeg, sier Johnsen.

Lærer raskt

28-åringen stiller i en klasse med sju utøvere. En av disse slipper å gå i ringen fredag. Skulle det bli Johnsen, er han uansett sikret bronse i sitt første mesterskap på dette nivået.

Trener Robert Walstad i Trym Bokseklubb, som Johnsen representerer, mener Ibestad-mannen i utgangspunktet vil slå i alle fall tre av konkurrentene.

– Hvis Lars Christian er heldig med trekningen, kan han gå til finale. Avhengig av hvem han møter, er gull innen rekkevidde, mener Walstad.

Han karakteriserer Johnsen som treningsivrig og sterk både mentalt og fysisk.

– For å ha det sagt: Han har mye å gå på. Tross alt begynte han sent og har bare bokset 15 kamper. Han lærer ikke like fort som en 12-14-åring, men overrasker bokseteknisk fordi han jobber hardt og målrettet.

Walstad mener Johnsen i NM har en fordel fordi han går med høyrehånden først.

– Det like ikke motstanderne. Han har en vanskelig stil: Ruller hele tiden og er bevegelig, men kan jobbe mer med guarden. Det viktigste i boksing er å unngå å bli truffet. Lars Christian er for øvrig eksplosiv, bevegelig og rytmisk i ringen, sier Walstad.

Har 12 forsøk

Johnsen kan vise til to gull fra det nasjonale nybegynnermesterskapet. Det siste vant han for snaut 14 dager siden ved å fullstendig dominere Alexander Sæther, som han igjen kan møte i NM. Sæther måtte ta telling to ganger, og fikk ikke fortsette kampen.

– Det vi så der var skikkelig bra boksing, og jeg tror det bare er begynnelsen. Tungvekterne er best når de har passert 30 år. Lars Christian kan nå lenger enn han selv tror fordi han er så pliktoppfyllende og disiplinert, sier Walstad.

Johnsen vet at han ikke må vinner NM allerede nå. Han har faktisk 12 år på seg før han passerer grensa for å gå kamper i amatørboksing.

– Jeg kjører på så lenge jeg kan trene ordentlig og har en sjanse til å vinne kamper. Egentlig ser jeg ikke lenger fram i tid enn til neste kamp, og tar ting som det kommer, sier Johnsen.

- Det gjør vondt...

Det var litt tilfeldig at han begynte med boksing for fire år siden. Hjemme på Ibestad spilte han litt fotball og basketball. Da han flyttet til Harstad for å gå videregående skole, prøvde han seg på kickboksing. Idrett ble først tatt seriøst da han kom inn i boksemiljøet i Trondheim.

– Lagidrett funker ikke for meg. Jeg blir fort sur og sint innvendig. Gjør jeg feil i bokseringen, er det ingen andre å skylde på enn meg selv. Derfor måtte det bli noe individuelt, sier han.

Han frykter ikke skader.

– Tungvektsklassen ser mer farlig ut enn den egentlig er. Det gjør vondt, men går over. Jeg har brukket nesa to ganger og sprengt tromhinner, men det hører med, gliser Johnsen.

FORNØYD: Lars Christian Johnsen jublet med gullmedaljen rundt halsen etter å ha vunnet nybegynnermesterskapet for andre gang. Foto: Rolf Haug, Norges Bokseforbund Foto: Rolf Haug Norges Bokseforbund