Kickbokser Røberg fra Tjeldsund Kickboxing Klubb og friidrettsutøver Koppen fra IK Hind er to av fire unge og lovende utøvere fra landsdelen som vil motta et stipend på 25.000 kroner hver fra Stiftelsen Midnight Sun Marathon.

Stipendet er gitt årlig fra første tildeling i 2015, og skal gis til yngre talenter, som har vist gode resultater innen sin idrett. Utøverne må kunne vise til regionale, nasjonale eller internasjonale plasseringer.

Prestasjoner

Røberg (15) ble innstilt i finaleheatet fordi hun har representert Norge i europamesterskap for ungdom. Hun har 26 seirer i norgescup og norgesmesterskap. Internasjonalt har hun gjort seg bemerket senest i Milano tidligere i år da hun vant to kamper i svartbelteklassen og sikret seg bronse.

Iver Koppen har gjenom flere sesonger bemerket seg som en talentfull og seriøs utøver, og har resultater på nasjonalt toppnivå på 100- og 200 meter sprint for ungdom. Innendørs i vinter slo han til med andreplass på 60 meter med tiden 7,12 sekunder og tredjeplass på 200 meter med tiden 22,74 sekunder under Tyrvinglekene.

19-åringen fikk i 2017 idrettsprisen i Harstad for fremragende utvikling og resultater.

– Gode kandidater

Juryen i Midnight Sun Marathon sier det var en stor utfordring å plukke ut de fire som tildeles årets MSM Idrettsstipend.

– Det har vært mange gode kandidater til stipendene. Stor bredde innen forskjellige idretter og god spredning geografisk. Det er også tatt hensyn til at man har både vinter- og sommeridrett representert, melder juryen.

De øvrige vinnerne er skihopper Anna O. Strøm fra Alta og langrennsløper Ingrid Andreas Gulbrandsen fra Bardufoss.

Stiftelsen ba publikum om hjelp til å velge de fire, og la stemmer til grunn sammen med idrettslige prestasjoner.

– Vi håper at stipendet er med på å inspirere nordnorsk ungdom til å satse på en idrettskarriere, uttaler juryen.

NOMINERT: Celine Røberg