I a-finalen hadde nemlig Jonas Dalseth Jacobsen sikret seg et glimrende utgangspunkt for å hente hjem seieren i årets første NM-runde på Gardermoen. Etter å ha gjort seg tidlig ferdig med alternativsporet som alle bilførere må i gjennom en gang i løpet av finalen, hadde han kjørt seg opp i andreposisjonen. Derfor sto han klar til å overta ledelsen fra leder Rune Engesvold når han skulle inn i alternativsporet på sisterunden.

– Jeg hadde full kontroll på finalen i det Engesvold skal inn i alternativsporet. Men i stedet får han en rotasjon og snurrer. Konsekvensen blir at jeg må bremse og svinge unna. Da kom plutselig Herbjørn Haug bakfra i stor fart og runder oss begge. Med to svinger igjen å kjøre er seierskampen avgjort, sier Dalseth Jacobsen, før han fortsetter å utdype:

– Hadde dette ikke skjedd, så hadde jeg vært sikker på seieren. Selv om andreplass er bra det, er det i øyeblikket skikkelig surt å gå glipp av seieren, sier Dalseth Jacobsen.

Clutch-trøbbel

På rallycrossbanen på Gardermoen startet det litt småplundrede for Dalseth Jacobsen denne helga. Med en clutch som ikke fungerte optimalt, startet han med to femtetider på de første rundene. Etter å ha fått kontroll på problemet, fulgte han opp med en andreplass i lørdagens siste runde. Det førte han også opp på andreplass i sammendraget før søndagen.

– I siste runde gjorde jeg en førerfeil. Jeg fikk vannplaning, og var nødt til å bryte omgangen. Det førte meg igjen ned på femteplass. Derfor fikk jeg bestesporet i b-finalen. Det betød kontrollert seier fra start til mål , og plass midt i feltet i a-finalen, forklarer Dalseth Jacobsen.

Toer i sammendraget

Andreplassen i a-finalen sørget for at Kanebogen-mannen også er på andreplass i NM-sammendraget.

– Med seier i a-finalen hadde avstanden til leder Herbjørn Haug kun vært tre poeng. Nå er den ti poeng. Det er uansett ikke kritisk. Alt i alt skal jeg si meg greit fornøyd med NM-åpningen. For av en eller annen grunn har jeg aldri fått det helt til på Gardermoen. Ser man på det i dette lyset, skal jeg absolutt si meg fornøyd med årsdebuten, sier Dalseth Jacobsen.

Nå er det tre uker til neste prøvelse for den etter hvert erfarne rallycross-føreren. I jakten på sin første NM-tittel i rallycross er det nå Vikedal som står på NM-kartet. Det klager ikke Dalseth Jacobsen over.

– Vikedal er en fin bane. Her har jeg gode minner fra tidligere, hvor jeg blant annet har en tredjeplass å vise til. Her trives jeg godt, sier rallycross-føreren.

Han sitter også med en god følelse med tanke på sin BMW og hva den er god for.

– Jeg har nok en av de raskeste bilene i sirkuset. Derfor ser jeg lyst på tida som kommer, sier Kanebogen-mannen.

RASK: Jonas Dalseth Jacobsen er godt fornøyd med kapasiteten til hans BMW. - I helga har vi klart raskeste rundetid. Det lover bra. Arkivfoto Foto: Ivar Hjelvik