– Hvis noen setter meg som favoritt, vel, da vet de ikke hva de snakker om, sier Dalseth Jacobsen.

Sist helg vant han budrunden og sikret seg bilen til Frances Lingjærde, som tok andreplass bak Dalseth Jacobsens klubbvenninne Katrine Olsen i landsfinalen for kvinner. Dermed kan Dalseth Jacobsen stille til start i landsfinalen for senior. Den finner sted på Verdal lørdag.

– Det skal noe til for å kjøpe en bil på bud den ene uka og deretter vinne en landsfinale uka etter. Jeg har ingen forventninger, sier Dalseth Jacobsen.

Harstadværingen parkerte bilcrossbilen for mange år siden, og har både kjørt crosskart nasjonalt og senere rallycross i flere sesonger. Dalseth Jacobsen er regjerende norgesmester, og leder den største klassen i NM i rallycross etter tre runder. Han skal forsvare posisjonen om en uke.

Men før den tid blir det bilcross for bare fjerde gang på tre år.

– Ikke har jeg testkjørt bilen, og den er heller ikke i samme klasse som bilene mange av konkurrentene vil stille med. Andre biler er nok brukt opp til det tredoble av penger på, og mange hundre timer mer med arbeid. Jeg skulle gjerne hatt en grommere bil. Da ville muligheten for å hevde meg vært bedre. Likevel skal det bli morsomt å være med, sier han.

I juli vant han Goldagsløpet i bilcross, som er regnet som det nest mest prestisjefylte innen denne bilsportgreinen i Norge.

– Da var forutsetningene og bilen bedre, understreker han.