Tre og et halvt minutt på overtid ble den slovenske stopperen ble stående igjen angrepssonen etter at HILs hjørnespark var klarert. Kaptein Magnus Kjelseth fikk ballen midt på banen og lempet den tilbake i feltet. Smått utrolig klarte Hocevar både å lure offsidefelle og strekke foten så lang at den traff ballen, som føyk inn i nettmaskene bak en utmanøvrert Fløya-målvakt. Dermed vant HIL 3-2.

Uforglemmelig

– Jeg har denne evnen fordi jeg har trent kickboksing. Det er min hemmelighet, sier Hocevar om hvordan han maktet å presse inn vinnermålet.

– Jeg har gjort dette mange ganger før i Slovenia. Jeg er vant til å være i disse situasjonene, og følte meg trygg på å få ballen i mål.

Fløya-spillerne prøvde å overbevise både assistentdommer Reidar Grønbeck og dommer Reinulf Svendsen om at det burde vært dømt offside.

– Det var ingen offside. Jeg fulgte med deres bakerste forsvarer, og visste at jeg måtte bevege meg til rett tid. Ballen måtte jo komme tilbake, og Magnus klarte å finne meg.

– Det ble et spesielt øyeblikk. Dette var min første skåring i Norge, og den vil jeg aldri glemme. Jeg håper å kunne gjenskape den gode følelsen flere ganger, sier Hocevar.

Billige baklengs

Seieren satt langt inne, men var fortjent. HIL hadde et spill- og sjansemessig overtak på gjestene kampen sett under ett.

HIL tok ledelsen i det 20. minutt. Kaptein Magnus Kjelseth hadde lovet å gå foran i krigen, og avsluttet med skåring etter ei strålende kontring.

13 minutter var spilt av andre omgang da Gabriel Andersen økte til 2-0 på straffe. Kjelseth spilte fri Sander Finjord Ringberg, som ble dyttet i bakken i stor fart på vei inn i feltet. Da var jobben halvgjort for Andersen, som banket ballen i mål. Fire minutter i forveien ble ikke Samuli Laitilas nettkjenning godkjent.

Fløya kom tilbake med to enkle skåringer i løpet av en kort periode. Den første drøyt kvarteret før slutt. Den andre fem minutter senere.

– Disse målene ville vi unngått med førsteelleveren på banen. Det ble litt uro i rekkene som følge av mange bytter. Heldigvis slo vi tilbake, sier Hocevar.

OMRINGET: Matchvinner Alan Hocevar ble raskt omringet av Gabriel Andersen, Kristian Ellefsen og flere medspillere da avgjørelsen var falt. Foto: Knut Ingebrigtsen