Kvæfjerdingen viste at turrennformen var i anmarsj ved å gjøre kort prosess med sine utfordrere. For da han la ut fra start i den 40 kilometer lange løypa, var det kun et par løpere som klarte å holde følge i innledende fase.

– Vi var et trekløver fram til de første fire kilometerne av løpet. Da vi møtte på den første motbakken etter fire kilometer ristet jeg av meg mine to nærmeste konkurrenter. Resten av løpet ble et sololøp for min del, sier Kvæfjord-løperen.

Rennet i Østerdalen ble en parademarsj for Vesterheim.

– Jeg har vel ikke hatt følelsen av å få full klaff under et langrenn hittil i sesongen. Derfor føltes det veldig bra å endelig gå et løp hvor det aller meste satt som det skulle, sier Vesterheim.

Ny løyperekord

At han fullførte 35 av 40 kilometer alene betydde ikke at det ikke gikk fort i Trysil-marka denne lørdagen. Snarere tvert imot.

– Dette var jo en løype som passet meg veldig godt. Det var snakk om ei skikkelig jobbeløype hvor det var få utforkjøringer og lite hvile. Det passet meg ypperlig, sier Vesterheim etter å ha slått til med et pangløp.

Det viste også tida på det skarpe føret i Østerdalen.

– Det ble ei forbedring av løyperekorden med 13 og et halvt minutt. Det er jo artig å tenke på når man samtidig vet at landslagsløpere som Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe har stått på startstreken her tidligere, sier Vesterheim, som samtidig dro hjem 6.000 kroner rikere for seier og ny løyperekord.

Klar for NM

Nå ser langrennsløperen fram til å delta i norgesmesterskapet på ski som den første Kvæfjord-løperen på mange tiår.

–Det blir en spennende opplevelse som jeg ser fram til. Planen er å delta under torsdagens 15 kilometer intervallstart og lørdagens 30 kilometer med skibytte. For meg betyr det blant annet at dette blir mitt første renn hvor det skal skøytes, sier kvæfjerdingen.

Han har også brukbare forventninger til deltakelsen.

– Jeg har vel forhåpninger om å kunne være blant de 50 beste på de to distansene. Så utelukker jeg ikke at topp 30 er mulig. Men da må jeg nok ha en sinnssyk dag hvor alt klaffer.

PALL: Magnus Vesterheim kunne juble over seier. Her sammen med toer Magnus Bleken og treer Håvard Hansen. Foto: Privat