Anja Rasmussen scoret sitt aller første mål med det norske flagget på brystet. Torsdag kveld spilte J19-landslaget EM-kvalifiseringskamp mot Armenia i Polen, og det ble rene målkalaset for de norske jentene.

- Sykt deilig

Medkila-spilleren hadde assist da Ingrid Kvernvolden scoret etter 16 minutter, og Rasmussen økte også ledelsen til 5-0 like før pause. Til slutt vant J19-landslaget 8-0.

Rasmussen forklarer sin egen scoringssituasjon på følgende vis:

- Vi slo hjørnespark, og jeg sto i returrommet bak på venstre stolpe. Ballen ble headet ut, spratt noen ganger før jeg skjøt på første berøring. Ballen ble sendt langs bakken i høyre hjørne, sier Rasmussen, og fortsetter:

Motivasjon

Rasmussen forteller at hun får mye motivasjon av å prestere i landslagstrøya.

- Målet er å kunne holde meg inne i landslagsvarmen, og vise at jeg har noe her å gjøre. Forhåpentligvis er det jeg presterer godt nok til å bli tatt med videre på samlinger.

Hun understreker at hovedfokuset ligger i å gjøre det bra i Medkila.

- Landslagsspill er så klart utrolig artig, og noe jeg også har store mål om i fremtiden.

De neste to kampene i kvalifiseringen spilles lørdag mot Polen, og tirsdag mot Romania.

- Jeg tror det blir tøffere kamper enn hva vi spilte i dag. Vi må nok jobbe mer defensivt, men vi har lagt et godt grunnlag nå. Det er opp til oss selv hvordan dette går, sier Rasmussen.

- Gode involveringer

Nils Lexerød, trener for J19-landslaget, er uttaler seg om Anja Rasmussen i muntre ordelag.

Medkila-spilleren har nå to kamper for J19, og har tidligere to kamper for J15 bak seg. Lexerød mener sjansene er gode for å ta ut Rasmussen til flere landslagssamlinger fremover, men påpeker at det først og fremst vil baseres på klubbhverdagen i Medkila.

- Anjas fremtid på landslaget avhenger av hvordan hun presterer i klubben.

Treneren mener også at resten av kvalifiseringen blir en helt annen dans.

- Jeg har troen på at dette kommer til å gå vår vei. Vi skal være bedre enn Polen, men vi må spille en god kamp - ellers så er de i stand til å slå oss.