Kvarteret før slutt tente Medkila-spissen da det ble vinket for kast. Ursin Ingebrigtsen mente at han dempet ballen uten at den var over sidelinja.

«Fuck off, e’ du steike blind?» ropte Ursin Ingebrigtsen i retning assistentdommer Simen A. Eilertsen, som sto 20-30 meter unna.

Dommer Michael Wikestad Pedersen fant først fram det gule kortet, men byttet til rødt etter å ha fått følgende beskjed fra Eilertsen: «Michael, dette var over streken».

Begge lag reagerte

Begge lag mener utvisningen var altfor streng, og Medkila varslet at det vil bli sendt en partsforklaring.

Ursin Ingebrigtsen forlot banen uten å si et ord, og etter kampslutt var han ydmyk.

– Jeg burde nok ikke sagt dette. Jeg var giret og det kom en spontanaksjon. Dommeren var på vei for å gi gult kort, det ville vært greit. Derfor var det en stor skuffelse at assistentdommeren kom bort og ba dommeren vise meg ut, sier Ursin Ingebrigtsen.

Dommer Wikestad Pedersen ønsket ikke å svare på spørsmål i garderobeområdet etter kampen, og takket også nei til å stille til et intervju senere på kvelden.

Støtte fra Morild

Morild-trener Arne Olav Berg var den første som tok Ursin Ingebrigtsen i forsvar, og utbrøt umiddelbart ved utvisningen at «vi bor tross alt i Nord-Norge».

Han mener frodig språk i spontanreaksjoner bør tolereres.

– Det ble ropt mye av det samme og kanskje verre ting ellers i kampen, og i fotballen generelt. Jeg synes reaksjonen fra dommerne var i overkant streng, sier Berg.

– Å utvise spillere for en spontanreaksjon er ikke med på å dempe gemytter. Det hisser heller opp stemningen, og det er unødvendig, sier Berg.

– Stemningen blir opphausset fordi enkelte dommere har stort markeringsbehov. Ordene til Marcus er ikke greit å rope, men gult kort hadde vært tilstrekkelig, mener Medkila-trener Thomas Bergland.