Det sier leder i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund. I en årrekke har han tatt føringer i kampen mot det som har blitt referert til å være et såkalt pampevelde på toppen av Norges Idrettsforbund (NIF). Det siste skuddet på denne stammen er åpenheten rundt en vanvittig pengebruk i egne rekker, som igjen har fått et samlet Idretts-Norge til å gremmes.

– Kjerneverdier som nøkternhet, åpenhet og rettferdighet er alltid verdt å kjempe for. Det gjelder også innenfor travsporten, sier Bjørklund.

I flere omganger denne høsten har det blitt rettet et stort fokus mot nordnorsk travsport. Det skyldes blant annet ingredienser som store samarbeidsproblemer, konfidensielle rapporter som rettet kritisk søkelys mot Bodø-miljøet, og om mulig eksklusjon av medlemmer fra travsporten. Det har idrettskretslederen fått med seg som fast avisleser. Han legger ikke skjul på at også han reagerer på forholdene som her er belyst.

– Norsk travsport er ikke tilsluttet NIF. Likevel dreier dette seg om en nasjonal folkebevegelse som har bred tilslutning over hele landet. Når man da baserer seg på en virksomhet som er avhengig av private midler, er det forferdelig å se at maktkamp og intriger kan være med på å ødelegge for de mange aktørene rundt omkring i Nord-Norge som er ute etter å ha en ha en hobby som gir dem positivitet og overskudd.

Den frittalende idrettslederen er også klar på at man som innehavere av tillitsverv må kunne tåle å bli sett i kortene.

– Når media og offentligheten retter sitt fokus mot aspekter som kan være kritikkverdige, så må man også sørge for at man kan vise til drift som tåler dagens lys, sier Bjørklund.

Gjennom måneder med en rekke drypp av saker som har belyst ulike aspekter av miljøet, har Bjørklund landet på noen oppsummerende konklusjoner.

– Om man tar et steg til siden, ser man hvor ødeleggende konflikter som dette er. På samme tid vil jeg presisere at det er et voldsomt ansvar å inneha en lederposisjon innenfor frivillig arbeid. Jeg mener at sakskomplekset framviser at det sitter feile typer ledere på en del seter i travsporten, sier Bjørklund.

Han gir også følgende råd til det nordnorske travmiljøet.

– Det er aldri galt å kjempe for rettferdighet og åpenhet. Det kan jeg personlig skrive under på, sier Bjørklund.