Det hele startet før Harstadkarusellens første løp i vår. Initiativtakerne var en håndfull mosjonister. Nå har de i overkant av 160 følgere og medtrimmere, og tiden er inne for å formalisere klubben.

Lørdag kveld avholdes stiftelsesmøtet for Team 68’47 - run & ski på Heggen videregående skole. Først skal det selvsagt trimmes. Klubben arrangerer «Barteløpet» til inntekt for kreftsaken på formiddagen etter en idé fra påtroppende styremedlem Marit Lindstad. Påmeldingsavgiften er tatt bort. I stedet anmodes deltakerne om å donere et fritt valgt beløp før de går, jogger eller løper fra Bergseng til Stornes og tilbake.

Det viktigste er å delta

Navnet på klubben kommer fra Harstad geografiske koordinater. Team 68’47 er et fellesskap for mosjonister med interesse for løp og langrenn. Formålet er at medlemmer skal inspirere og motivere hverandre til fysisk aktivitet, samt deltakelse i konkurranser.

Ildsjelene Tor Christian Eilertsen, Geir Johansen og Trond Arne Liavik, alle foreslått til verv i det påtroppende styret, mener klubben har lyktes.

– Før prosjektet kom i gang registrerte vi at mange mosjonerer, men har startnummerskrekk. Gjennom 68’47 er vi flere i samme båt, og skaper en tilhørighet flere kan søke til. Fellesskapet har gjort det enklere for folk å bli med på et løp uten at de føler at de må kjempe i toppen. Hos oss vet alle at det er tilstrekkelig å delta. Vi har for eksempel egne kvelder med løping i skilpaddefart, sier trioen.

I år var 68’47 største klubb i Harstadkarusellen, og har også toppet deltakerlistene i andre løp. Klubbens medlemmer har vært med i til sammen 37 konkurranser allerede, med et spenn fra lokale mosjonsløp til maraton i Boston og Amsterdam.

Høyt aktivitetsnivå

Først og fremst er det et lavterskeltilbud.

– Gjennom fellesskapet dannes mange små miljøer, som ivaretar hverandre. Vi er på en måte en klubb for de klubbløse - for alle som ikke finner det naturlig å være med i de etablerte miljøene, sier Eilertsen, Johansen og Liavik.

Derfor blir klubben stående utenfor Norges idrettsforbund også etter stiftelsesmøtet.

– Vi er redde for at det hele skal virke for ambisiøst og seriøst hvis vi melder oss inn i idrettsforbundet. Vi må likevel formalisere klubben og bli registrert i frivillighetsregisteret for å kunne få opprettet en bankkonto, men det uformelle preget skal for øvrig bestå, sier Eilertsen.

68’47 skal lørdag ha sin 50. aktivitet siden starten i april. Da er ikke de 37 terminfestede konkurransene medregnet.

– Vi har aktivitet som ikke er på fastsatte tider. Vi legger ut gruppemeldinger der vi spør om noen skal jogge sammen, gå tur i fjellet, delta i Reistadløpet eller lignende. Så er det bare å hive seg med for dem som har lyst.

Ildsjelene tror klubben vil blomstre ytterligere.

– Se på Tromsø med Northern Runners og Tromsøkarusellen, som har tatt helt av. Ingenting tilsier at mosjonsbølgen skal gå over, sier Johansen.

Et årlige sportslig og sosialt høydepunkt blir klubbmesterskapene innen løp og ski. Og distansen? Selvsagt 6847 meter.

STYRET: Tor Christian Eilertsen (fra venstre) er innstilt som leder, Geir Johansen som økonomiansvarlig og Trond Arne Liavik som nestleder før stiftelsesmøtet lørdag. Her i klubbens nye kleskolleksjon. Marit Lindstad og Dagrun Weines foreslås som styremedlemmer. De var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø