Trondenes Skytterlag inngikk tirsdag en skriftlig leieavtale med Harstad kommune. Medlemmene stilte til dugnad allerede lørdag 7. januar, dagen etter at den muntlige avtalen var på plass, til den første av det som allerede er blitt mange arbeidsøkter i dagene som fulgte, og som skal komme i ukene fremover. Skytterne har ingen tid å miste. De ivrer for å flytte vinteraktiviteten fra kalde Heggenkollen til oppvarmede lokaler i Kanebogen.

– Kommer til himmelen

Avgått anleggsansvarlig Idar Kjøsnes gleder seg. Han har hatt en hånd på rattet i prosessen fra idé til ferdig avtale.

– Skal vi skyte på Heggenkollen må noen dra flere timer i forveien for å fyre. I Kanebogen får vi det komfortabelt med et varmt bygg, brøytet og strødd vei, og en bakke som er mulig å kjøre opp. Og vi får vann, toaletter og et handikaptilpasset lokale. Det blir som å komme til himmelen, sier Kjøsnes.

Harstad Pistolklubb hadde planer om å overta den gamle svømmehallen. Da disse ikke ble fulgt opp overtok Trondenes Skytterlag stafettpinnen. I et drøyt år har laget hatt møter både med kommunen og rektorene på Kanebogen skole og Stangnes. Sistnevnte for å vise at laget har seriøse planer for å øke aktiviteten blant barn og unge.

– Det er en av forutsetningene for å ta over at vi skal drive aktivt barn- og ungdomsarbeid. Skal vi øke rekrutteringen må vi ha et større lokal enn de fem skivene vi har på Heggenkollen. Svømmehallen er midt i blinken for oss, sier Kjøsnes.

Dobler kapasiteten

Torsdag formiddag var skytterlagets leder Arild Eliassen på plass. Han konstaterer at medlemmene har utrettet mye på kort tid. Bassengarealet er dekket av et flunkende nytt gulv, og torsdag kom skilleveggen på plass der skyteskivene skal festes. I bakkant blir det lagerrom for Harstad kommune.

– For skytesporten i Harstad er dette et stort løft. På Heggenkollen hadde vi fem skiver. Her får vi ti. Når vi dobler kapasiteten får vi for første gang muligheten til å ta imot barn og unge på en ordentlig måte. I perioder har vi vært nødt til å si nei til barn og nye rekrutter. Selvsagt blir dette topp også for klasseskytterne. Med bedre treningsmuligheter vil vi få se bedre resultater på stevner, sier Eliassen.

Perfekt beliggenhet

Planen er å ha banen ferdig i løpet av februar. Skytterlaget har beregnet prosjektkostnader på 600.000 kroner.

– Vi håper å dra ned kostnadene med medlemmenes dugnad, og så langt har innsatsen vært upåklagelig. Det viser bare hvor etterlengtet denne banen har vært, sier Eliassen.

– Banen vil kunne generere inntekter ved at vi arrangerer stevner. Beliggenheten er perfekt. Vi er i nærheten av et stort kjøpesenter - ideelt for en familiesport som skyting, sier han.

TAKKER: Arild Eliassen er leder i Trondenes Skytterlag. Han takker Harstad kommune for velvilje for leie og ombygging av lokalene. - Vi ville ikke fått dette til uten kommunen, sier Eliassen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TOMT: Bassenget er for lenge siden tømt for vann. Gulv er senere lagt og en vegg er satt opp omtrent på høyde med nødutgangen ved siden av arbeidskarene til venstre i bildet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
DUGNAD: Mats Holm og Karl Annar Markussen var blant de frivillige som stilte på kort varsel tok imot da material ble lastet av på utsiden av tidligere Kanebogen Svømmehall. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
DOBLING: Ti skiver monteres og gir dobbel kapasitet så fort resten av anlegget er klart. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø