Fredag kunne Harstad Tidende skrive om Det Norske Travselskap som har tatt grep i et forsøk på å redde nordnorsk trav. Sportsavdelingen besluttet torsdag kveld at samtlige hester som fullfører løp i Harstad 21. januar skal premieres med minst 1.000 kroner så lenge hestene ikke diskvalifiseres. I tillegg settes ikke løpene opp på forhånd.

– Marginalt

Styreleder i Totonor AS, Per Dag Hole, var søndag kveld på Harstad Travpark for å få med seg løpene. Da var bare 47 hester påmeldt, og bare seks og syv hester i tre av de seks V65-avdelingene.

Hole frykter at de lave påmeldingstallene skal føre til en ond sirkel for nordnorsk trav.

– Det er bekymringsfullt at det er så marginalt med påmeldingene. For omsetningen er det uheldig, veldig uheldig. Derfor synes jeg de kortsiktige tiltakene som nå har blitt gjort er gode.

– Vi er opptatt av at vi må takle de utfordringene vi møter nå så bra som mulig, slik at denne nedgangen ikke fortsetter, sier Hole.

– Hesteeierne må med

Mandag skal styrelederen i møte med Harstad og Oppland Travlag.

– Jeg skal orientere travlaget om hvordan situasjonen er sett på fra Totonor, Det Norske Travselskap og Rikstoto sin side, og de utfordringene som disse tre møter. Møtet ser jeg fram til, og jeg forventer også å få tilbakemeldinger på hvordan ting kan bli gjort, sier han.

Hole er opptatt av at ikke alt ansvaret ligger på Totonor sin side.

– Hesteeierne må med, og også de må ta ansvar dersom travsporten i Nord-Norge skal overleve. Det ville være utrolig trist dersom vi skal ha en god bane i Nord-Norge som vi ikke skal ha V65-løp på.

–Hvis vi skal redde travsport må vi ha en dugnad. Hesteeierne må også ta ansvar, sier han.

– Det er naturligvis en stund til neste løpsdag, men vi har allerede fått tilbakemeldinger og påmeldinger som tyder på at de tiltakene som ble bestemt torsdag vil ha en positiv effekt, sier han.

Liss-Karin Sandvik og Nordby Frøya kjørte inn til en førsteplass under løpsdagen på søndag. Mats Gunnar Ringberg og Tysvær Tor kunne også notere seg en seier.

SEIER: Liss-Karin Sandvik og Nordby Frøya kjørte inn til en førsteplass under løpsdagen på søndag. Mats Gunnar Ringberg og Tysvær Tor kunne også notere seg en seier. Foto: Theodor Karlsen