Det sier Harstad-syklisten Karianne Kanebog (24) etter at hun har sluttet seg til Trondheim-klubben CK Victoria før årets sesong.

– I fjor var det første årets hvor jeg satset innenfor norgescupen som eneste Harstad Cykleklubb-rytter blant kvinnene. Det gir forutsetninger i feltet som gjør det vanskelig å hevde seg. Derfor er det også en helt annen verden å kunne være en del av et lag. Følelsen av å ta del i klubbfellesskapet her er fantastisk. Vi hjelper og støtter hverandre hele tida, sier Kanebog.

Mye reising

For den 24-årige syklisten betyr dette at hun må sette av et betydelig reisebudsjett denne sesongen. Hun bor fortsatt i Harstad.

– Det blir noen turer til Trondheim denne sesongen. For det er en stor fordel å trene sammen med laget. Vi har blitt godt kjente nå. Et fantastisk lag som motiverer og støtter hverandre, sier Kanebog om nye lagvenninner.

Selv etter klubbskiftet har hun fått uvurderlig hjelp hos moderklubben.

– Før har jeg trent slik som jeg har følt for, og litt etter innfallsmetoden. Men Knut Ståle Arntzen har hjulpet meg med å få på plass et skikkelig treningsprogram. Nå foregår treningen i systematiske former. Og jeg merker framgangen, sier Kanebog.

NM-gull

Grunnen til at Kanebog ikke sitter med hårete personlige mål er hennes rolle i laget.

– Mine viktigste oppgaver skjer tidlig i løpet. Jeg har status som hjelperytter, og skal gjøre min del av jobben for at andre skal lykkes. Siden NM på sykkel går av stabelen på klubbens hjemmebane i Trondheim, hadde det vært fantastisk å hente hjem et NM-gull i år. Det er lagets klare mål, mener 24-åringen.

Kanebog har ambisjoner om å levere gode prestasjoner.

– Jeg ønsker å avansere i laget med tid og stunder. Om noen år er det kanskje jeg som har hjelperyttere som sykler for meg og mine sjanser, sier Kanebog.

I helga er hun på plass i Stavanger hvor sesongens tredje norgescuphelg arrangeres.

– Vi er jo ikke helt fornøyd med hvordan laget har plassert seg i de to første helgene. Derfor stiller vi på startstreken i helga med mål om å revansjere oss, sier Kanebog.