Svein Morten Buer gikk av som styreleder på årsmøtet i Totonor i 2014 etter tre år i vervet. Nå er han generalsekretær i Det Norske Travselskap (DNT).

Han er ikke ukjent med turbulens i landsdelen. Da Buer gikk av og ble erstattet av Jan Arne Skår, var det bråk på årsmøtet. Valgkomiteen var delt, og nåværende Totonor-styremedlem Marion Klette fra Bodø stilte seg ikke bak arbeidet til komiteen. Klette er nå den ene av bare to i Totonor-styret som ikke stilles mistillit til fra Nord-Norge Travforbund.

Endringer kan komme

Svein Morten Buer var fredag på reise til Argentina, men besvarte spørsmål fra Harstad Tidende skriftlig.

Buer svarte ikke på spørsmål om hva han tenker om avgangen til etterfølger Jan Arne Skår.

Derimot peker han på hvorfor det stadig blir bråk i travsporten, slik Buer ser det.

– Hvordan mener du nordnorsk trav må driftes hvis ikke dagens organisering fungerer?

«Det ønsker jeg ikke å kommentere nå. Dersom det blir aktuelt med endringer vil vi kommunisere det til berørte parter først», svarer Buer på sms.

Ny driftsavtale

Buer er først tilbake fra sin reise mandag etter den varslede generalforsamlingen i Totonor neste helg. Han vil derfor ikke ta turen for å observere møtet.

Buer føler med de ansatte, som berøres av stridighetene.

Styreleder Knut Weum i DNT sier en ny driftsavtale gjelder for Totonor fra 1. oktober.

– Kontrollen av Totonor er overført fra Norsk Rikstoto til DNT, som vil følge med at avtales følges på alle områder. Jeg vil understreke at Totonor har ansvar både for Harstad og Bodø, og det må selskapet forholde seg til, sier Weum.