– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde satt meg godt nok inn i saken før vi i arbeidsutvalget gjorde vedtaket, som antakelig er i grenseland i henhold til regelverket. Kritikken rettet mot oss i fotballkretsen må vi både forstå og tåle i dette tilfellet, sier Finn Magne Simonsen.

– I ettertid mener jeg at vi gjorde feil, og jeg ønsket derfor å se på saken på nytt. Derfor kontaktet jeg jusseksjonen i Norges Fotballforbund ved Henrik Salveson, som opplyser at vi i kretsen ikke kan omgjøre eget vedtak. Det må oversendes til ankeutvalget i forbundet sentralt. Seks klubber ønsker saken belyst. Det vil bli gjort. Så får vi se hva jusseksjonen i forbundet sier. Kan hende blir vårt vedtak stående, eller vi må erkjenne feil, sier Simonsen.

Han mener det er viktig å få avklart prinsipielle spørsmål til neste gang fotballkretsen får en søknad om sammenslåing av lag.

– I dette tilfellet skal egentlig Sortland 2 spille i 5.-divisjon, og Stålbrott er jo ikke et andrelag for Sortlands a-lag i 3.-divisjon. Da skal heller ikke terminlista for 4.-divisjon styres av Sortland i 3.-divisjon. Her har vi to sider av saken som er viktig å avklare, sier Simonsen, som er tilhenger av sammenslåtte lag.

Han har klubbtilhørighet til Bjerkvik, som spiller som sammensatt lag med Gratangen og Grovfjord i 5.-divisjon.

– Når klubber hver for seg ikke har nok spillere til å stille egne lag, er det flott at vi kan tillate å la disse spille sammen. Derfor er det en selvfølge at Stålbrott skal gis hjelp hvis de har få egne spillere, men det må skje etter regelverket. Her skal ikke hjelpen gis for at Sortlands nest beste spillere skal få et bedre kamptilbud i 4.-divisjon enn det de ellers ville fått i 5.-divisjon, sier Simonsen.