Harstad ishockeyklubb ble stiftet 8. oktober i biblioteket på Stangnes ungdomsskole. Klubbens første leder er Ludvik Forthun, som får med seg nestleder Yngve Elverhøi, styremedlem og kasserer Adam Hartley og varamedlem Kristian Loktu i styret.

Til stede på stiftelsesmøtet var Katrine Thorsen Rose, Erik Utz, Bente Fotland, Tore Forthun, Bjørn Forthun, Rasmus Moxnes, Jesper Beenfeldt, Bjørn Fosse og Ludvik Forthun.

Stiftelsesmøtet vedtok at klubben skal ha følgende verdier: inkluderende, oppdragende og idrettsglede. Det er også bestemt at klubbfargene skal være sjøgrønn og marineblå med hvit dekor.

Umiddelbart er oppgaven at jenter og gutter i Harstad og omegn skal lære seg å gå på skøyter. På den måten skal det bli vanlig for barn å spille ishockey om vinteren.

– Vi har nedfelt et prinsipp om at jenter og gutter skal ha et like godt tilbud uansett nivå, sier Forthun.

– For jenter og gutter som etter hvert behersker skøytinga blir det ishockeyskole, hvor et av høydepunktene blir tur til Narvik for å møte Narviks hockeybarn. For ungdom, voksne og veteraner blir det en uformell ishockeytrimgruppe.

På sikt håper klubben å få etablert et seniorlag. I første omgang skal klubben holde til på Kanebogen stadion.

– Vi håper at ventetiden på en flerbrukshall ikke blir altfor lang, slik at isidrett og andre idretter som har magre fasiliteter i Harstad kan samles under samme tak, sier Forthun.