Ishall med turnhall og kampsport står øverst på lista. Deretter følger løyper og turstier i Harstadmarka, Kilbotn skistadion, flerbrukshall for innendørs ballidretter og friidrett og til sist revitalisering av Harstad stadion.

Ingen av disse er inne verken på prioritert eller uprioritert liste når handlingsprogrammet og prioritering av spillemidler skal rulleres gjennom vedtak i kommunestyret fredag.

Saksbehandler og park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen forklarer hvorfor.

– På prioritert liste står anleggsprosjekter med godkjent spillemiddelsøknad, sier Olsen.

Fem nye prosjekter er inne på lista. Alle disse er kommunale prosjekter, og det gjør at enkelte innen idrettsbevegelsen undrer seg over om kommunen har sin egen agenda og ser bort fra idrettens egne prioriteringer.

– På ingen måte, svarer Olsen.

– Jeg skjønner at idretten vil ha fortgang, men idretten må være tålmodig og la nødvendige planprosesser gå sin gang.

– Småprosjekter må vi ta unna fortløpende. Vi kan for eksempel ikke vente med å rehabilitere anlegg, for eksempel kunstgresset i Hålogalandshallen, til en ishall er bygget.

– Store og kostnadskrevende anlegg, som flere av de prioritert i Idrettsbyen Harstad, må grundig saksbehandles og tas inn i planprogrammet og kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet for perioden 2018-2030. Ballen er så vidt begynt å rulle, sier Olsen.

Arbeidet med den nye kommunedelplanen er beregnet ferdigstilt i første halvdel av 2019.