Det kom fram under en pressekonferanse fredag.

- Styret og alle i HIL visste at året i år ville bli krevende økonomisk, svært krevende - noe det også er blitt. Med tre lag til å dele på den "allnorske sponsorkaka" her i Harstad, samt at flere store bedrifter i år måtte kutte i sine markedsbudsjetter, så måtte 2014-sesongen bli økonomisk veldig utfordrende. Det har vi alle sett hos våre venner i Medkila og det er ingen grunn til å legge skjul på at vi merker det svært godt i HIL, sier Hugo Kjelseth, styreleder i HIL.

Resten av styret består av Helge Eriksen, Grethe Anthonsen Holm, Guro Strand Eilertsen, Dag-Vidar Nilsen, Eirik Jakobsen og Marianne Noreng Larsen.

- Første halvår 2014 har vi drevet i balanse, men likviditeten er svært dårlig. Vi må kompensere for en inntektssvikt på 1 million i forhold til budsjett for 2. halvår, i hovedsak på grunn av lavere sponsorinntekter. Det betyr helt konkret at vi trenger minst 600.000 kroner innen 15. august i ekstra inntekter for å klare å fullføre sesongen. Det er likviditeten, mangel på penger som gjør situasjonen så vanskelig og alvorlig, og dette må løses nå.

- Og så akutt og prekært er det – at vi trenger 300.000 kroner, altså halvparten, allerede innen 15. august. Dette for å gjøre opp med skatt og moms som vi henger etter med. Lønna til våre trenere og de av spillerne som har kontrakt, er utsatt på ubestemt tid. Den skulle vært utbetalt den 25. juli.

- Konsekvensen om vi ikke lykkes med å skaffe de 300.000 kroner innen 15. august, kan bli at HIL slås konkurs. Det innebærer nedrykk til 5. divisjon, og mange vil tape penger. Vi føler et sterkt ansvar for å gjøre opp for oss, både til våre lokale og regionale kreditorer, samt til det offentlige. Det er ikke aktuelt for styret å be om gjeldsettergivelser eller akkord fra våre kreditorer. Konkurs og nedrykk vil styret og Harstad IL for all del unngå, fastslår styret i klubben.

Nå er klubben avhengig av hjelp for å unngå konkurs. Det er en innsamlingsaksjon hvor alle, bedrifter og privatpersoner, kan betale inn store og små bidrag for å berge HIL fra konkurs.

- Vi håper og tror at Harstad og Hålogaland ønsker et sterkt HIL innen herrefotballen, og at både privatpersoner og bedrifter vil støtte oss i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Vi skal gjennom denne krisa, og bygge en bærekraftig økonomi og organisasjon, som skal satse for framtida.