-Det var veldig bra nivå på disse. Det var talenter som spilte bra. Jeg var underveis bekymret for at jeg kom til å tape flere kamper, sa Hans Olav Lahlum rett etter at han hadde avsluttet siste parti lynsjakk i Harstad sentrum lørdag ettermiddag. Kampene ble spilt som en del av oppkjøringen og markedsføringen av sjakk-OL i Tromsø i august.

Lahlum vant fem av seks kamper. Den siste ble uavgjort.

- Jeg satset på at han skulle gjøre en feil, sa Johan Pettersen rett etter at hans kamp mot Lahlum endte med remis. Lahlum selv mener han var heldig som klarte uavgjort mot Pettersen.

- Jeg gjorde en grov feil. Du hadde fortjent å vinne den, sa Lahlum til Pettersen etter kampen, og roste ham som den sterkeste spilleren av de seks utfordrerne denne dagen.

- Det er hyggelig å se at det er noen nye talenter på gang i Harstad, sa Lahlum til Harstad Tidende, og trakk frem Stein Jensen som en ildsjel som i mange år har jobbet med sjakk i Harstad.

- Man har jo en veldig lovende sjakk spiller fra Harstad. Peter Flermoen er et veldig stort talent, og det er veldig hyggelig at han er tilbake etter et par års pause. Hvis han satser videre, har Harstad en spiller opp mot Norgeseliten om noen år, sa Lahlum.

Hans Olav Lahlum i Harstad Foto: Øivind Arvola
Johan Pettersen spilte remis mot Lahlum. Foto: Øivind Arvola