Agnar Christensen er vikarierende hovedtrener for sykemeldte Tore Arne Jakobsen fra og med torsdag ettermiddag til og med 12. juni, med mulighet for forlengelse ut vårsesongen dersom Jakobsen ikke er friskmeldt innen den tid.

Endringer

Han henter inn Ole-Martin Linaker som assistent, og beholder Jan-Arne Kristiansen som målvakt- og assistenttrener i vikarperioden.

Samtidig fristilles Marcus Ursin Ingebrigtsen fra sin assistentrolle de nærmeste ukene for å kunne konsentrere seg fullt ut om oppgavene som spiller. Bård-Ivar Markussen får permisjon fra sine treneroppgaver knyttet til HILs a-lag til og med 12. juni.

- Ettersom det bare er snakk om noen uker, var det viktig for meg å kunne jobbe med rutinerte trenere, som jeg dessuten kjenner godt fra før. I løpet av noen uker må all energi brukes på laget framfor å gjøre meg kjent med trenere jeg ikke har jobbet med tidligere, forklarer Christensen.

Trenerløsningen ble presentert for spillerne i forkant av treningen klokka 17 torsdag.

Erfaring

Grovfjord-mannen har vært trener i allnorsk toppfotball siden han overtok Medkilas kvinnelag foran 2003-sesongen. Han ble i 2003 kåret til årets unge trener i Norge etter at han tok Medkila til opprykk og ikke minst den sensasjonelle cupfinaleseieren.

Christensen har vært i Tromsø IL i 8 år og har vært assistenttrener for Per-Mathias Høgmo, Steinar Nilsen og Ivar Morten Normark. Foran 2013-sesongen overtok han TIL som hovedtrener etter Høgmo. Siden oktober 2013 har ikke Christensen vært i trenergjerning.

- Kjemperessurs

- Vi i Harstad IL er stolt og glad for at Agnar på så kort varsel har takket ja til å være vår hovedtrenervikar, og ser fram til å samarbeide med han. Med sin trenerkompetanse på aller øverste nivå, og mange års erfaring fra toppfotballen, blir Agnar en kjemperessurs for HIL og Harstad den tiden han skal vikariere hos oss. I første omgang blir det fram til og med 11. juni, hvor han skal lede vårt a-lag i trening og to kamper i 2.-divisjon. Dette er kampene mot Finnsnes hjemme på Harstad stadion lørdag og borte mot Skeid mandag 9. juni. Hvis vår hovedtrener Tore Arne Jakobsens sykemelding blir forlenget, har Agnar også sagt seg villig til å lede HIL ut vårsesongen, det vil si fram til 30. juni om det blir behov for det, uttaler styreleder Hugo Kjelseth og sportslig leder Dag-Jøran Olsen i HIL.