For Espen Berthung, Alexander Mathisen, Torkild Nilsen, Jan Hugo Simonsen og Stian Johansen har alle en fortid i klubben som de planlegger å beseire når det torsdag er dags for årets første møte mellom klubbene. For da trekningen av NM-cupens første runde gjorde det mulig for lagene å møtes tidligere enn først beregnet. Og Medkila-gjengen er klar for kamp.

– Det kommer til å være en tent gjeng som står klar til å kjempe på torsdag, sier Nilsen.

God prestasjon

Friskt i minnet har laget en god prestasjon under mandagens serieåpning mot Follo. Selv om kampen ender i 0-1-tap, er det lyspunkter å finne etter at seriefavorittene fikk slite med å dra hjem med poengene fra serieåpningen. Det har de også tenkt å bevise når man skal få årets første pekepinn på hvordan styrkeforholdet er mellom mannskapene som for første gang kriger på 2.-divisjonsnivået.

– Vi kjenner jo guttene fra før, og er lystne på å vinne denne kampen. Nå skal det avgjøres hvem som er tøffest, sier assistent-treneren.

– Bonuskamp

Når kampprogrammet i åpningen er tett som hagl med tre kamper på seks kamper, er det likevel ikke sikkert hvordan man vil benytte sitt mannskap når alvoret er i gang i årets serie.

– I år handler veldig mye om å sanke sammen nok poeng til å fornye kontrakten i divisjonen. Cupen blir en bonus for oss. Men når vi møter HIL til kamp kan jeg love at det eikke legges noe i mellom fra vår side for å sikre avansement til neste runde. Ingen av spillerne i vår førsteellever som går ut i krigen på torsdag kommer til å gi 80 prosent, sier Nilsen og samler enighet hos resten av kvintetten.

– Lagene har bevisst ikke møtt hverandre til treningskamper i vinter. Er torsdagens cup-oppgjør med på å ta litt av piffen fra vårens store rivaloppgjør på Harstad stadion 16. mai?

– Nei, overhodet ikke. Dette gir oss derimot en mulighet til å oppleve en ekstra folkefest som vi virkelig håper at folk slutter opp om. Når de to lokale lagene møtes til kamp, er det alltid spennende. Og for oss spillere gleder vi oss stort til morgendagens cup-oppgjør, sier Nilsen.