Medkila røk på en smell mot b-laget til Tromsdalen onsdag kveld i det som er hvittrøyenes siste test før 2.-divisjonsåpningen. 13 mål ble scoret i kampen. Tromsdalen sto for sju av disse - seks før pause.

- Det er ikke til å stikke under en stol at kampen ble preget av vinden, sier Medkila-trener Trane.

- Toget ruller

Resultatet er alt annet enn imponerende fem dager før bortekampen mot Follo.

- Slapp av, vi er på gang. Jeg har en følelse av at Medkila-toget begynte å rulle litt nå. Det mener jeg virkelig. Med bakgrunn i andre omgang, er jeg faktisk fornøyd, sier Trane.

Tromsdalen ledet 5-0 drøyt halvspilt førsteomgang. Johan Örnfjäll reduserte før vertene la på til 6-1 før sidebytte.

I andre omgang klarte Medkila å kjempe seg tilbake, og utlignet målprotokollen. Örnfjäll og hans svenske landsmann Christopher Mbamba scoret to hver etter pause. Jonas Ramstad noterte også en fulltreffer. Ti minutter før full tid sto det 6-6, men tre minutter før slutt avgjorde Tromsdalen på en kontring da Medkila presset for et vinnermål.

- Jeg så to vidt forskjelige Medkila-utgaver før og etter pause. For oss var første omgang en realitetssjekk. Før andre omgang brettet vi opp ermene. Egentlig hadde vi ingen reell målsetting om å innhente Tromsdalens ledelse. Det klarte vi. Så kom kontringen imot og førte til tap likevel, kommenterer Trane.

Finpuss

Han er ikke bekymret etter målkalaset. Når kaptein Joakim Kvist og Espen Berthung er tilbake, skal det bli langt mer tett i den bakre fireren.

- Vi må finpusse og fiunjustere, samt få skadde spillere tilbake og på plass. Da skal vi være klare til Follo-kampen.

Treneren er glad det løsnet offensivt i de siste 45 minuttene.

- Vi fikk en opptur i andre omgang – en opptur vi trengeretter en forholdsvis lang og tung vinter. Vi kunne fort scoret ti mål og føler oss snytt for to straffer. Sistnevnte spiller liten rolle. Det var tross alt kun en treningskamp.