Siste nytt ligger øverst i saken.

Slutt. Medkila mener seg muligens snytt for straffe i sluttminuttene, og blir i så fall fratatt en stor mulighet for utligning.

7-6 etter 87 minutter ved Martin Abelsen. Medkila med mange spillere høyt i banen. Tromsdalen vinner ballen og kontrer inn ny ledelse.

- Før pause klarte ikke vi å spille oss framover på banen på grunn av vinden. Nå sliter Tromsdalen med tilsvarende. En merkelig kamp, konstaterer Jon Rune Ynwa Reinfjell på laglederbenken til Medkila.

6-6 etter 80 minutter. Johan Örnfjäll med sitt tredje. Skudd fra 18 meter i bue over målvakten. Snuoperasjonen er fullført. Kan det komme flere?

6-5 etter 78 minutter. Christopher Mbamba kliner til fra drøyt 20 meter. Ballen nær vinkelen bak en sjanseløs målvakt. Medkila har hatt store sjanser og reduseringene er fortjent, rapporterer Reinfjell fra indre bane.

6-4 etter 72 minutter. Jonas Ramstad klinker til med en gang han kommer på banen. Ramstads skudd fra 18-19 meter gjør at Medkila er bare to mål bak. - Kom igjen, gutter, nå kjører vi på, roper hovedtrener Arnt-Børge Trane for å oppildne spillerne til en siste innspurt.

71 minutter. Nytt bytte for Medkila. Gytis Zilinskas går ut. Jonas Ramstad har hvilt siden pause og kommer inn igjen.

6-3 ved Johan Örnfjäll etter 62 minutter. Ibestadværingen Odd-Henning Skog bruker fart og teknikk på kanten da han passerer to spillere. Skog serverer ballen til Örnfjäll. Svensken er sikker alene med målvakten. Hans andre scoring for kvelden. Kan Medkila snu dette og innhente Tromsdalens femmålsledelse ved halvtid?

Kvarteret er spilt i andre omgang. Medkila presser på og er nær flere scoringer. Johan Örnfjäll med et stolpetreff. På motsatt side er Maris Eltermanis våken og rydder opp da vertene kommer på kontring.

Tromsdalen stiller, som de fleste kanskje har skjønt på kampfaktaen så langt, ikke med 1.-divisjonslaget i denne treningskampen. Den ene målscoreren, Svenn Johansen, har et innhopp på fem minutter for a-laget hittil i sesongen.

- Vi er fornøyde med starten av andre omgang. Nå kjører vi kampen, kommenterer målvaktstrener Jon Rune Ynwa Reinfjell.

6-2 ved Christopher Mbamba. Medkila reduserer 11 minutter inn i omgangen. Mbamba drar seg inn fra venstresiden. Alene med målvakten tupper han ballen i bue over sisteskansen og inn i mål.

Ni minutter ut i andre omgang gjør Medkila enda ett bytte. Odd-Henning Skog entret banen, mens Tautvydas Svelna takker for seg.

Andre omgang er akkurat i gang. Nå spiller Medkila med kraftig vind i ryggen, så vil de kommende 45 minuttene fortelle om laget behersker det bedre enn motvinden før pause. Torkild Nilsen går ned fra midtbane til stopper.

Medkila gjør følgende endringer før andre omgang. Einar Moheim kommer inn for Domantas Nebilevicius. Aleksander Mathisen tar over for Jonas Ramstad. I tillegg kommer som varslet Maris Eltermanis inn for Adrian Nystø Mikkelsen i mål.

Pause. - Vi skal ikke skylde på vinden, men dette var en vedig svak omgang av oss, sier Reinfjell til ht.no. Det ser ut til at Medkila kommer til å foreta noen bytter i pausen. Vi kommer tilbake til hvem som slipper til og hvem som skal ut når lagene kommer ut på banen igjen.

6-1 til Tromsdalen ved Vetle Lohne. Nå kommer målene tett som hagl. Igjen mister Medkila ballen på vei framover og får et brudd imot. Lohne spilles alene mot målvakten og scorer hjemmelagets sjette.

5-1 ved Johan Örnfjäll etter35 minutter. Et overtallsspill på kanten fører til innlegg. Fjorårets toppscorer på plass. Han triller ballen enkelt over streken.

5-0 til Tromsdalen ved Svenn Johansen. Skudd i medvinden fra 20 meter. Ballen suser i mål over målvakten.

Medkila sliter med motvinden. Høye framspill er ingen god oppskrift. Da kommer ballen raskt i retur.

4-0 til Tromsdalen midtveis i omgangen. Tromsdalen spilte seg pent gjennom. Martin Albertsen utnytter et hull i midtforsvaret til Medkila og øker ledelsen.

3-0 til Tromsdalen etter 18 miutter. Markus Amundsen blir tomålsscorer da han kommer alene med Nystø Mikkelsen uten å feile.

2-0 til Tromsdalen. Vetle Noreng scorer etter snaut 15 minutter. Medkila mister ballen i angrep, lenger bak på banen svikter markeringene. Noreng kommer alene med målvakten og dobler ledelsen.

Ifølge Medkila-trener Reinfjell har Medkila vært førende hittil, men Tromsdalen utnyttet sin første store sjanse til å komme foran i målprotokollen.

1-0 til Tromsdalen etter ni minutter. Hjørnespark for vertene. Ballen skrus mot mål og tas i tillegg av vinden. Markus Amundsen vinner duellen med Medkilas forsvar og header ballen i mål. Målvakt Nystø Mikkelsen frikjennes for baklengsmålet.

Kampen er omsider i gang. Medkila skaper den første sjanse. Tautvydas Svelna kommer mot målvakten etter halvannet minutt, men sender ballen til side for stolpen.

Kampen skulle begynt 18.30, men er utsatt noen minutter fordi det ikke er ordnet med dommer. Kampen skal igangsettes med en spiller som dommer, og så håper lagene at det er mulig å få tak i noen med godkjente dommerkurs etter hvert.

Målvakttrener Jon Rune Ynwa Reinfjell opplyser at det allerede før kampstart er bestemt at Maris Eltermanis skal spille andre omgang i stedet for Adrian Nystø Mikkelsen. - Målvaktene får en omgang hver, sier Reinfjell.

Odd Magne Myre og Thomas Bergland er ute med skader på lengre sikt.

Kaptein Joakim Kvist, Stian Johansen og Espen Berthung er enten syke eller plages av skader. Trener Arnt-Børge Trane opplyser overfor ht.no at disse spillerne spares med tanke på seriepremieren om fem dager. I tillegg er Mikal Kristensen uaktuell i kveld grunnet jobb.

Medkila stiller med følgende lag fra start: Adrian Nystø Mikkelsen - Jonas Ramstad, Sigurd Madsen, Domantas Nebilevicius, Jan Hugo Simonsen - Gytis Zilinskas, Torkild Nilsen - Johan Örnfjäll, Tautvydas Svelna, Stian Reppen Pettersen - Christopher Mbamba. På Medkilas benk sitter Maris Eltermanis, Odd-Henning Skog, Einar Moheim og Aleksander Mathisen.

Treningskampen på bortebane er den siste før serieåpningen mot Follo 2. påskedag. Ved hjelp fra Medkilas målvaktstrener Jon Rune Ynwa Reinfjell skal vi holde leserne oppdatert på de viktigste hendelsene.