Selv om han fortsatt har til gode å debutere for sin nye klubb er det helt andre toner som nå kommer fra spilleren etter at han ble utleid til klubben fra Hødd i forsesongen.

– Dette er jo noe helt annet enn man var vant til fra forrige sesong, sier Nygård Vibe.

Mens det i fjor var liten tillit å spore fra Hødd-ledelsen under fjorårssesongen.

- Det er jo en helt annet tankegods som presenteres rundt det å spille fotball i klubben. I Hødd var det et fokus på å slå lange baller opp mot spillere på topp. I Tromsdalen legges det opptil å holde ballen i laget og med en høyere intensitet i spillet, mener Nygård Vibe.

– Føles riktig

Han mener at det på hans stadium av karrieren er mer riktig å spille fotball for Tromsdalen.

– Jeg er en ung stopper som liker å være spillende. Når det legges slike føringer for hvordan man skal spille fotball, er det noe som gjør det mulig å fortsatt utvikle seg som fotballspiller, mener Nygård Vibe.

Etter å ha gjennomgått en fjorårssesong som ikke inneholdt spesielt mye spilletid, satser Nygård Vibe på langt mer tillit i år.

- Signalene fra trenerne er gode. Det betyr forhåpentlig en god del mer spilletid enn i Hødd, mener

Han er også glad for at han denne sesongen igjen kan spille på lag med tidligere lagkamerat Jonathan Barlow.

- Vi kjenner hverandre meget godt etter å ha spilt mange år sammen i Sortland. Han er en god fotballspiller som jeg har bra kjemi med. Det blir spennende å igjen kunne |spille på samme lag, sier Nygård Vibe.

Fra heltid til deltid

Det som også er en forandring for midtstopperen er at han ikke lenger er heltids fotballspiller.

- I tillegg til å spille fotball skal jeg snart begynne å jobbe i en barnehage. Å gå fra heltid til deltid som fotballspiller er noe som er veid inn i avgjørelsen om å flytte på seg. Uansett er jeg sikker på at jeg har gjort et rett valg, sier Nygård Vibe.

Søndag fikk Tromsdalen en glimrende start på sesongen da de vant 2-1 mot Strømmen hjemme. Og Nygård Vibe tror på at suksessen vil fortsette.

- Jeg tror at vi har et lag som kan gjennomføre en god sesong. Det avhenger av at vi har marginene på vår side denne sesongen. For divisjonen er uhyre jevn. Alle kan komme til å slå alle, sier Nygård Vibe.