Rivalen Mjølner trengte full pott mot Vålerenga 2 mandag. I stedet endte oppgjøre 3-0 for vertene i hovedstaden, og avstanden til HIL er på hele ni poeng med bare fire serierunder igjen å spille. Mjølner må med andre ord vinne tre kamper og spille uavgjort i den fjerde for å ta igjen HIL på tabellen.

– For vår del er resultatet i Oslo positivt. Samtidig er det synd for fotballen i Hålogaland at det ser ut til at Mjølner rykker ned, men jeg tar ikke noe for gitt ennå.

Ingenting er avklart - verken for oss eller Mjølner, sier HIL-trener Stian Johnsen, som fulgte Mjølners kamp på nett-tv og mener Vålerenga vant fortjent.

– Hvor mange poeng tar Mjølner i kampene mot KFUM, Skeid, Tromsdalen og Finnsnes?

– Det blir bare spekulasjoner. Det er best å unngå at jeg spår noe. Vi tenker på oss og være gjenstående kamper, og vi bør heller konsentrere oss om å ta en del poeng i de fire neste, sier Johnsen.

– Det viktigste for HIL er å berge plassen, og det ser ut til å gå den veien, men vi får spille ferdig før vi kan feire, og det kan vi med seier over Finnsnes lørdag, sier Johnsen.

Han er HIL-trener også i 2016 om ikke klubben sier opp kontrakten. Det har han ingen signaler om.

– Jeg har lyst til å fortsette i henhold til kontrakten. Vi hadde en samtale lørdag for å se på veien videre, sier Johnsen.