Første omgang var derimot ikke mye å glede seg over. Medkila lå under 0-4 til pause. Landslagsspiller Lene Mykjåland scoret alle målene.

Kampen fulgte vi HER

- Vi hadde den første sjansen og kunne hatt 1-0 etter bare to minutter, men så ble vi halsende på etterskudd og Lillestrøm fikk de rommene de ønsket seg. Vi hadde for lite fart på beina og lå ikke samlet nok i presset. I tillegg gjorde vi noen personlige feil, og da blir vi straffet av så gode lag som Lillestrøm, sier Medkila-trener Roy Berntsen om de første 45 minuttene.

Medkila reduserte ved Ida Fjordbakk og kom ut av andre omgang med 1-1 – og 1-5 totalt.

- Heldigvis klarte vi å omstlle mentalt i pausen. Vi gjorde en mye bedre andre omgang, skapte sjanser, fikk ei redusering og det ga ei vitamininnsprøytning.

- Det viktigste er at vi i alle fall ikke gikk opp i liminga slik tilfellet var mot Kolbotn (tap 0-10, vår anm.) i forrige bortekamp. Å unngå et nytt stortap var viktig i dag. I andre omgang skulle vi tette igjen. Det klarte vi, og fikk uavgjort i omgangen. Den var godkjent, men så klart hjelper det lite når det atter en gang ble null poeng, sier Berntsen.

En liten trøst for tabelljumboen i Toppserien er meldingen fra Oslo om at Vålerenga slo Amazon Grimstad 1-0. Dermed er det fortsatt fire poeng opp til kvalifiseringsspill, og åtte poeng opp til Arna-Bjørnar på siste plass over nedrykksstreken.