18-åringen fra Harstad svømmeklubb vant lørdag gull i norgesmesterskapet på 100 meter bryst. Mandag gjentok hun bragden, denne gang på den halve distansen.

Norsk rekord

Danielsen Altmann slo inn på tiden 32,15 sekunder. Det ga ikke bare seier, men også ny norsk rekord for junior. Hun forbedret den gamle med 46 hundedels sekunder. Samtidig ny personlig bestenotering med ni tidels sekunder.

- Det føles så enkelt og lett. Jeg skjønner ikke at det går så fort, var reaksjonen fra Danielsen Altmann til trener Kjetil H. Bygdnes da hun kom opp av vannet i Bergen.

- Jeg er rett og slett uten ord og vet ikke hva jeg skal si. Dette er imponerende, sier Bygdnes til ht.no.

Tidlig i løpet skjønte treneren at det ville gå veien. På forhånd var han skeptisk til om svømmeren ville være rask nok på sprinten. 100-meteren, som hun vant åpningsdagen av mesterskapet, er nemlig en bedre distanse for Danielsen Altmanns del.

- Maria var med fra start. Da skjønte jeg at hun svømte for gull. De siste 25 meterne var jeg helt sikkert. Hun suveren, sier Bygdnes.

Finale i kveld

Mandag kveld skal Danielsen Altmann bryne seg mot de eldre utøverne i seniorfinalen på distansen.

Hun stiller i den beste banen,

- Seniorene er på 33-tallet, mens Maria er langt nede på 32-tallet og faktisk har noe å gå på i innslaget. Alt kan skje i kveld. Hun vil kjempe om gull også da. De som skal slå henne, skal virkelig svømme fort, sier Bygdnes.

Maria Danielsen Altmann Foto: privat