Team Ringeriks-Kraft og Team Frøy-Bianchi får likevel kjøre Arctic Race of Norway 13.-16. august. Det har arrangøren kunngjort nylig.

Sykkelrittet har krøpet til korset etter å ha pådratt seg norsk sykkelsports harme da de kastet lagene ut av rittet etter først å ha lovet plass. Både sykkelekspert Johan Kaggestad og president Harald Tiedemann Hansen i Norges Sykkelforbund var skarp i uttalelsene mot arrangøren.

- Konstruktiv dialog

I en felles pressemelding fra arrangør og lagene heter det at en løsning er funnet etter ”en positiv og konstruktiv dialog mellom arrangører, Team Ringeriks-Kraft og Team Frøy Bianchi".

- Vi har i fellesskap funnet en løsning som tar høyde for de begrensninger logistikken setter for rittet, deriblant det antall deltagende lag som velges ut. Samtidig anerkjenner vi at der har vært enkelte misforståelser knyttet til utvelgelsesprosessen, på begge sider, skriver Knut-Eirik Dybdal og Claude Rach fra ARN, samt Lars Holm på vegne av Team Ringeriks-Kraft og Espen Hillmann på vegne av Team Frøy Bianchi.

Utvides

- Sammen ønsker vi å understreke vårt engasjement for utviklingen av sykkelsporten i Norge og ambisjonen om å gjøre Arctic Race of Norway til et så godt og spennende arrangement som mulig. Disse hensyn ligger bak de siste dager diskusjoner og vårt felles fokus har vært å finne den beste løsningen for 2015, samtidig som vi er enige om å etablere en tydelig utvelgelsesprosess - og kommunikasjon om denne - i de fremtidige utgavene av arrangementet. Vi ser i fellesskap fram til et flott arrangement i august, heter det fra arrangør og lagene.

Egentlig skal 20 lag være til start i rittet, men årets utgave utvides til 22 lag som en følge av at de norske lagene likevel får være med.