Marlene Farstad Grøttem fra Tjeldsund Kickboxing Klubb er tatt ut til europamesterskapet for junior. EM finner sted i San Sebastian i Spania i perioden 22.-30. august.

Overrasket og glad

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få denne muligheten. Tross alt er jeg ikke juniorutøver ennå, men konkurrerer i klasse ung dame. Jeg er overrasket og glad, sier Farstad Grøttem.

14-åringen er tatt ut meg bakgrunn i nasjonal og internasjonal aktivitet, prestasjoner og resultater gjennom sesongen. Farstad Grøttem vant både gull og sølv i et World Cup-stevne i Italia for en måned siden. Nasjonalt vant hun norgesmesterskapet og hentet hjem sammenlagtseieren i norgescupen.

Hun er den andre utøveren fra Tjeldsund til å representere Norge internasjonalt. I fjor fikk Mari Lovise Lidal sjansen i junior-VM. Lidal røk ut med knepent tap i første kamp mot utøveren som senere tok seg helt til finalen og fikk sølv.

Vanvittig egeninnsats

Trener Ole Martin Røberg i Tjeldsund Kickboxing Klubb er stolt både over utøveren og egen klubb.

- Marlene er tatt ut fordi hun gjennom sesongen har vært i stadig utvikling, og hun evner å ta tilbakemeldingene hun får og gjøre noe med tingene som blir påpekt, sier Røberg.

- Først og fremst skyldes uttaket en vanvittig egeninnsats fra Marlenes side. Samtidig hadde det ikke vært mulig for oss i Tjeldsund å lykkes på denne måten uten støtte fra idrettslaget og foreldre, som alltid stiller opp, understreker Røberg.

Seks utøvere fikk EM-billett denne gang. Farstad Grøttem skal konkurrere i lettkontakt i kadettklassen.

- Landslagsledelsen gratulerer de respektive utøverne og klubbene og ønsker de lykke til i EM, skriver Norges Kickboxing Forbund på sin nettside.