Det stadig mer populære Ibestadløpet, som nå ligger under Tour de Andørja-paraplyen, finner sted tirsdag kveld.

I kvinneklassen settes det opp en ny vandrepokal etter at kvæfjerdingen Hilde Aders fikk den gamle til odel og eie i fjor. Da hadde hun like godt vunnet tre år på rad.

Står over

Aders blir ikke å nappe tak i den nye pokalen tirsdag. I helga gjennomførte hun det 75 kilometer lange løpet Hornindal rundt – et fjelløp med totalt 5.600 høydemeter. Der ble hun nummer to i kvinneklassen, og 13 totalt inkludert alle menn.

- En superduper opplevelse med fine fjell og et bra arrangement. Men det er samtidig litt surrealistisk å ha løpt 12 timer i strekk, sier Aders.

Hun løp til og med litt lenger enn konkurrentene.

- Klarte å løpe feil, men hva er vel bedre enn en ekstra kilometer på lørdagsmorgenen, humrer Aders.

Med 75 kilometer og 5.600 meter stigning underveis i bena, mener hun er det fornuftig å droppe årets utgave av Ibestadløpet.

34. gang

Ibestadløpet arrangeres for 34. gang. Start og mål er i Hamnvik. 548 ulike personer har fullført løpet tidligere. Lisbeth Heggelund fra Ibestad har deltatt samtlige 33 ganger.

54 løpere stilte i konkurranseklassene i fjor. 16 av dem var kvinner. Gjennom Ibestad ILs samarbeid med Tour de Andørja, er målet å få flere utøvere til arrangementet.

- Mosjonister og aktive får testet sin kapasitet, eller en kan bare spasere runden som dagens trimtur. Løypa er 11 kilometer og starter ved Ibestadhallen, går rundt Ibestadvannet og via Breivollfjellet til målgang ved Ibestadhallen, sier primus motor Yngve Lange i arrangørstaben.

Det er pengepremier både for vinnerne og eventuelt for løyperekorder.