Medkila-duoen Vilde Fjelldal og Cesilie Andreassen var begge på den siste og avgjørende landslagssamlingen i fotball i forkant av uttaket av troppen til europamesterskapet for J19-landslag. Mesterskapet foregår i Israel og holdes i perioden 15. til 27. juli.

I kveld ble det klart hvilket lag som drar til europamesterskapet, og der står bare Vilde Fjelldal igjen i troppen. Det betyr at Cesilie Andreassen igjen må bli hjemmesitter, akkurat som sist da Norge var i EM.

Medkila-trener Roy Berntsen var torsdag kveld i kontakt med landslagssjef Nils Lexerød om EM-uttaket.

- Jeg har fått forklart på en grei måte hvorfor Cesilie ikke kom med i troppen. Det er ikke noe å si på uttaket. Vi hadde håpet at Cesilie skulle få sjansen fordi hun er en fantastisk spiller, men hun er utkonkurrert av spillere med et voldsomt treningsgrunnlag. Cesilie på sin side har lenge vært skadet, sier Berntsen.

Andreassen pådro seg et brudd på utsiden av den ene vristen tidlig i oppkjøringen, og har så vidt vært innpå som innbytter for Medkila på tampen av vårsesongen. Ferdighetene hennes gjør at hun ble vurdert, selv om grunnlaget ikke er på topp.

Cesilie Andreassen svarer torsdag kveld nei til å gi kommentarer om uttaket. Hun uttalte i Harstad Tidendes papirutgave torsdag at hun hadde en dårlig magefølelse og ikke trodde på EM-billett, men at det også ville være en skuffelse om hennes navn ikke var blant de 18 som skal med J19-landslaget til Israel.