Medkila-duoen Vilde Fjelldal og Cesilie Andreassen er på den siste og avgjørende landslagssamlingen i fotball i forkant av uttaket av troppen til europamesterskapet for J19-landslag.

Angriper Fjelldal er sikker på plass. Andreassen kan slå følge, men kan også bli hjemmesitter - akkurat som sist gang Norge var i EM. Andreassen pådro seg et brudd på utsiden av den ene vristen tidlig i oppkjøringen, og har så vidt vært innpå som innbytter for Medkila på tampen av vårsesongen. Ferdighetene hennes gjør at hun vurderes selv om grunnlaget ikke er på topp.

Troppen blir offentliggjort torsdag ettermiddag. Landslagstrener Nils Lexerød vil ikke dele ut billetter til mesterskapet i Israel via ht.no.

– Jeg sier ingenting om troppen nå. Men mesteparten av kabalen er lagt. Det står om et par plasser, hvor Cesilie er i gruppa som skal vurderes opp mot en EM-plass, sier Lexerød.

Onsdag spilte Norge kamp mot Sverige. Svenskene vant 1-0 på hjemmebane. Fjelldal var med fra start og hadde sjanser til å score, uten å lykkes. Andreassen kom inn den siste halve timen, og var med på å sette svenskene under press i jakten på en utligning.