Tor Anders Hustad måtte forlate benken i andre omgang da Skånland OIF møtte Hardhaus på bortebane i 4.-divisjon mandag kveld. Kampen endte 2-2. Dommeren tolererte ikke Hustads engasjement på sidelinja og bortviste fotballtreneren.

Avgjørelsen har Hustad liten forståelse for.

- Hvis lista ligger så lavt som i denne kampen, blir det ikke mange trenere igjen langs sidelinja utover i sesongen, sier Hustad.

Får støtte

Han erkjenner at han allerede hadde fått en advarsel. I pausen ville han nemlig ha en forklaring på hvorfor dommer Ole Ragnar J. Knutsen fra Ørland først hadde vinket spillet videre, for så å ombestemme seg senere, da Hardhaus fikk straffespark etter drøye halvtimen.

- Da vår spiller Arild Heitmann i andre omgang fikk gult kort for å slå ut med armene, og jeg ropte hva dette skulle bety, ble jeg bortvist, sier Hustad.

Hardhaus-trener Robin Bergfald stusset over utfallet.

- Egentlig er det ikke min sak, men det skulle ikke mye til for å bli bortvist, mener Bergfald.

- Når det er sagt: Generelt sett er det mye kjefting. Jeg er glad for at jeg ikke er dommer, sier Hardhaus-treneren.

Blir utestengt

Dommer Ole Ragnar J. Knutsen sier at Tor Anders Hustad nå kan vente seg utestengelse.

- Hvor mange kamper dette gjelder, er opp til kretsen å avgjøre.

Knutsen sier Hustad ble sendt på tribunen etter konstante protester i første omgang.

- Han fikk et siste tilsnakk på vei inn i pausen før 2. omgang. Da den startet fortsatte protestene, noe jeg ble gjort oppmerksom på fra en av meddommerne. Da kom jeg og linjemann til enighet om at nok var nok.

- Er det mye kjefting i 4. divisjon?

- Det kommer an på hvilke lag som spiller. Noen er stille og rolige, andre kjefter mye, sier Knutsen.

Tre straffer

Tabelljumbo Hardhaus ledet 2-0 til pause etter scoringer av Johannes Nøstdahl og Daniel Brenn. Sistnevnte fra ellevemetersmerket etter at ballen ble skutt i hånden til SOIF-stopper Eirik Ervik.

John Magne Vesterheim reduserte for SOIF før en ny hands – denne gang av en Hardhaus-spiller – ga gjestene muligheten til å utligne. Den tok Sindre Brandsegg var på.

Brandsegg fikk kvarteret før slutt enda en mulighet fra straffemerket, også da etter hands, men skjøt ballen midt på målvakten. SOIF hadde en rekke sjanser til å få en tredje og avgjørende scoring uten å lykkes.

- Første omgang var elendig fra vår side. Da kriget Hardhaus godt. Etter pause var det enveiskjøring i vår favør. Med tanke på sjansene vi skapte, og hvor store de var, er det uforståelig at vi ikke vant, sier SOIF-trener Hustad.