Harstadværingen Kine Helene Kristensen Fossbakk, som konkurrerer for TSI, gikk til topps i styrkeløft i klasse +84 kilo under åpent norgesmesterskap i Askim lørdag.

Totalt fikk hun opp 452,5 kilo fordelt på 157,5 kilo i knebøy, 130 kilo i benkpress og 165 kilo i markløft.

Overrasket

- Det gikk veien, og jeg overrasket faktisk meg selv litt, sier Kristensen Fossbakk til ht.no etter å ha feiret seieren med pizza lørdag kveld.

Kristensen Fossbakk var eneste junior i vektklassen.

- Jeg følte meg som en underdog i konkurranse med mer rutinerte løftere, som har langt bedre tall å vise til enn meg, sier hun.

Maria Birkeli fra Halden manglet 2,5 kilo på å ta gullet fra 21-åringen oppvokst i Harstad og senere på Fjelldal.

Kristensen Fossbakk forbedret sin personlige total med 72,5 kilo fra 380 kilo. Det aller viktigste var å klare norgesrekorden for junior i benkpress. Den misset hun på under NM i benk i mars. I Askim skulle hun ha opp 130 kilo. Første forsøk ble ikke godkjent, men på andre løft var dommerne tilfredse. Dermed ny norsk juniorrekord. Den gamle var på 111 kilo.

Taktisk avslutning

- Gullet vant jeg først og fremst på grunn av resultatet i benkpress. Dermed ble det litt taktisk spill under markløft-delen for å sikre seieren. Jeg kunne nok tatt en sjanse på et tyngre løft for å bedre totalen, men gikk for gullet etter å ha fått gode råd fra treneren, sier 21-åringen.

Kristensen Fossbakk vant sitt første NM-gull i Bergen 22. november i fjor. Da stilte hun riktignok alene i sin klasse.