HIL ble overkjørt 1-5 av ungguttene i Vålerenga 2. Men det var ikke bare prestasjonene som manglet på Harstad stadion 1. pinsedag.

Etter en svak og sjansefattig forestilling før hvilen sørget HIL for å bli totalt overkjørt etter at Niljas Eira korrekt ble tildelt direkte rødt kort for holding som sistemann etter drøyt fem spilte minutter av andre omgang.

Derfra og ut var det eneste lille lysglimtet i en eller beksvart dag for HIL at David Johansen tente et ørlite håp om poeng ved å redusere etter 57 minutter. Etterpå fikk et VIF 2 anført av den islandske firemålsscoreren Elias Omarsson herje vilt med laget, som ble slaktofre på egen hjemmebane.

- Det er ikke andre ord å bruke på forestillingen enn nitrist, mener HIL-kaptein Kristian Ellefsen.

- I dag blir det minst et par baller for mye å hente ut av nota. Det er ikke så mye å si i dag. Det er bare en affære som man bare må glemme. For vi er langt bedre enn hva vi viser fram på fotballfeltet i ettermiddag, sier HIL-keeper Adrian Nystø Mikkelsen.

Litt spesielt var det at HILs Marcus Ursin Ingebrigtsen fikk sitt andre gule kort etter at dommeren hadde blåst av kampen. Kortet kom som en følge av kjefting på dommeren. Dermed rødt kort på forsvarsspilleren.