Da nabo og treningsvenninne Marit Lindstad manglet en deltaker på sitt Høgskolen-lag var det naturlig å ringe nabo Eide. Med hennes ja til en etappe for mix-laget sørget hun for å berge deltakelsen i stafetten ved å bidra. Til gjengjeld lød laget navnet ”Høgskolen pluss en venn”.

- Bortsett fra litt knot med en veksling ble dette en god opplevelse. Vi har kanskje trent for lite på denne vekslingsteknikken. Men uansett er det jo artig å støtte opp om det som skjer når det er litt liv og røre i byen. Men jeg synes også at det var synd at så få lag stilte opp i bedriftsklassen, mener Eide etter at laget kun hadde fire andre lag som konkurrenter i Hålogalandsstafetten.

Dette er imidlertid ikke den eneste gangen i året at Eide og Lindstad knytter på seg joggeskoene.

- Vi er jo med på langkjøringene til IK Hind og Gunnar Bruun en gang ukentlig. Det er jo fantastiske greier. Her kan man stille opp selv om man om så går rundene på Stangnes friidrettspark, sier duoen.

Nå står nye mål for tur for løpsvenninnene.

- Under Midnight Sun Marathon i Tromsø skal vi delta igjen. Jeg tar sikte på å løpe 10 kilometeren. Marit satser derimot på halvmaraton, sier Eide.

Marit Lindstad sender Therese Eide ut på sin etappe under årets Hålogalandsstafett. Foto: Ivar Hjelvik