Glenn Thomas Martinsen går for å være Nord-Norges beste løper. Men det er først og fremst en tittel som han kan smykke seg med på lange distansene, hvor man kan holde jevnt høy fart over tid.

Iver Koppen, som har en fjerdeplass fra fjorårets ungdomsmesterskap på 300 meter hekk, hadde nok likt det enda bedre om man hadde kortet ned noe mer enn de 800 meterne som skulle løpes. Men kunne den unge friidrettsløperen på juniorlaget ta skalpen til den rutinerte nordnorske langdistanse-kongen på IK Hinds seniorlag?

– Tidlig så det jo ut som om nettopp det kunne skje, sier Martinsen, og ser på sin unge klubbkamerat.

– Han ledet jo kraftig på oss andre i den første halvdelen av løpet. Men så klarte man omsider å jobbe seg inn på han, sier Martinsen.

Inn på oppløpet var det plutselig Martinsen som løp i front, tett fulgt av Koppen.

– Jeg fikk det litt etter hvert. Men jeg er likevel godt fornøyd med å holde nogenlunde inn. På oppløpet holdt jeg omtrent på å kollapse, sier Koppen.

– Det er godt å se at det kommer opp spennende unge juniortalenter i klubben, mener Martinsen.

Etter hvert utover i stafetten ble det som ventet mer vann mellom båtene. IK Hind vant klart med Kvæfjord som nærmeste utfordrer. I kvinneklassen sørget derimot IK Hind for å avgjøre en jevn duell til sin fordel. Ane Drønen kastet seg over mål en liten centimeter foran Sortlands damelag.

Stein Magne Eliseussen sender Jack Mortensen ut på sisteetappe for IK Hind. Foto: Ivar Hjelvik
Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik
Fra en av vekslingene Foto: Ivar Hjelvik