Det sier styremedlem i HIL, Lars Nyborg. Han har hatt ansvaret for å jobbe for å gi klubben et inntektsgrunnlag. Han og resten av det nye HIL-styret har tidligere vært klar på at det skal være full åpenhet rundt klubbens økonomiske prosesser. Så også nå i de tunge tidene som klubben igjen står overfor.

– Samtidig må jeg medgi at jeg frykter for konsekvensene av et dramatisk oppslag. For vi har flere gode igangsatte prosesser som har potensial til å gjenreise den økonomiske situasjonen, sier Nyborg.

Budsjettsvikt

Skriften på veggen taler likevel for seg. Inntektsarbeidet har ikke gitt de resultatene som man kanskje hadde håpet på tidligere i år.

– Det har vært en sponsortørke i denne tida. Statusen er likevel at vi trenger 200.000 kroner innen utgangen av neste uke. Her har vi en del midler. Men jobben med dette har vært nøyaktig like vanskelig som vi så for oss på forhånd. Nå er likviditeten igjen anstrengt, sier HIL-styremedlemmet.

Får ros

Dialogen med næringslivet velger Nyborg likevel å karakterisere som positiv.

– Vi har hele veien hatt et ønske om å være etterrettelig, støtte breddefotballen og ellers sette tæring etter næring. Det har vi også gjort. Vi har kuttet det som kan kuttes. Men selv om det nå snakkes positivt om klubben, er det fortsatt vanskelig å komme med økonomisk støtte. Og det trenger vi nok nå om vi skal ha muligheten til å sikre driften ut året. De fleste skjønner at dette er alvor. Og det mobiliseres nå hardt i egne rekker fra mange for å finne de manglende midlene. Det jobbes natt og dag, sier Nyborg.

– Men det er ikke mer å kutte av utgifter?

– Nei. Neste steget vil eventuelt være å trekke a-laget fra 2.-divsjonsspillet. Det vil vi unngå i det lengste.

Vurderer muligheter

Også styreleder Frode Henriksen kan bekrefte de tunge tidene, selv om han er hakket mer ordknapp enn sin kollega.

– Det er korrekt at vi sliter på sponsormarkedet, og at vi sliter med å få inn midler.

– Vurderer dere å trekke 2.-divisjonslaget?

– På nåværende tidspunkt vurderer vi mange ting. Utover det har jeg ikke noen kommentar til saken, sier Henriksen.

A-lagsspillerne i HIL ble gjort kjent med at likviditeten i klubben er svak på trening tidligere denne uka.

– Vi har fått informasjon om at man trenger å få inn ekstra kroner i klubbkassen i dag (fredag). I tillegg var Lars Nyborg innom på onsdag med samme budskap. Dette er budskap som vi er vant til å få, sier HIL-kaptein Kristian Ellefsen.