Under Norges Fotballforbunds styremøte i Tromsø torsdag fikk Grovfjord-trener Raymond Johnsen utdelt Norges Fotballforbunds Honorære lederstipend fra fotballpresident Yngve Hallèn.

Slik presenterte fotballpresidenten saken:

"I over 40 år har Norges Fotballforbund delt ut Honorære lederstipend til dyktige ledere i klubber i hele Norge. Det deles ut to slike stipend i hver av fotballkretsene, og det er spesielt arbeid på klubbplan som vektlegges ved utvelgelse av kandidater. Det honorære lederstipendet består av Norges Fotballforbunds diplom, og et beløp på kr. 2.500.

Vi skal nå dele ut det ene av de to stipendene for 2014 i Troms Fotballkrets. Det andre ble utdelt til Tom Arne Hoff fra Målselv IL på kretstinget i februar.

Om den vi skal dele ut lederstipend til i dag, kan vi si følgende: Vedkommende er 40 år gammel (fyller 41 om to dager), og har markert seg både som spiller, leder og trener. Både i fotball og i futsal. Han har spilt fotball for Ballangen, Mjølner, Honningsvåg, Kirkenes, Fløya og Grovfjord. I Grovfjord er han i dag spillende trener. Bosatt i Tromsø, men trener for et lag som spiller alle sine kamper 5-10 timers kjøring unna. Er utdannet trener på UEFA B-lisensnivå, og har vært med som instruktør på C-lisenskurs. Har ved flere anledninger spilt for Samelandslaget i fotball – senest sist sommer. Han har også deltatt internasjonalt i sandfotball.

- Men det er først og fremst for sitt virke innen futsal at vedkommende i dag tildeles NFFs Honorære lederstipend. Vi snakker om Mr. Futsal i Nord-Norge. Stiftet Nordpolen FF i 2001, og har i snart 15 år vært leder og primus motor i Nord-Norges eldste futsalklubb. Han har ført klubben fra en «vennegjeng» til nå å være en seriøs klubb i Eliteserien. Er leder, trener – og fortsatt sentral spiller for klubben sin.

- Med Nordpolen har han deltatt i utallige turneringer i inn- og utland opp gjennom årene. Ofte med suksess. Fra 2007 kom Nordpolen med i Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund. Klubben deltok i Eliteserien i 2009/2010, men rykket ned med knappest mulig margin. Våren 2014 rykket de på nytt opp på øverste nivå, og spilte i Eliteserien sist sesong.

- Nordpolen har sine røtter i Ballangen/Narvik, og årlig er Mr. Futsal leder for store futsalturneringer og aldersbestemte futsalskoler i hjemmemiljøet Mottakeren av Norges Fotballforbund har vært en stor og viktig bidragsyter for utviklingen av futsal i Nordpolen, i Nord-Norge og i hele Norge. Norges Fotballforbunds Honorære lederstipend tildeles: Raymond Johnsen, Nordpolen FF."