Harstad Sparebanks ildsjelpris innen idrett - i samarbeid med Harstad Tidende - skal deles ut for fjerde gang.

Juryen ønsker at du som leser skal fortelle oss hvem som fortjener å vinne ildsjelprisen.

– Send inn forslag på kandidater, med en kort begrunnelse innen 25. mai. Deretter vil vi plukke ut finalistene, som leserne av Harstad Tidende og ht.no kan stemme på, sier jurymedlemmene; assisterende banksjef Frank Kulseng i Harstad Sparebank, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og mangeårig idrettsleder Kjell Arvid Andersen.

Det er med andre ord du som leser som både nominerer og til sist bestemmer hvem som skal vinne. Sistnevnte vil skje gjennom ei sms-avstemming parallelt med presentasjon av kandidatene. Prisen deles ut onsdag 10. juni under bankens gavearrangement i kulturhusets lillesal der finalistene vil være samlet.

– Vi er på jakt etter den genuint opptatte ildsjelen, som uselvisk gjør en fantastisk innsats for sitt idrettslag eller en individuell utøver. Dette er ikke prisen for den som tjener gode penger på å trene lag, ei heller den som er ansatt for å gjøre en jobb i et idrettslag eller en organisasjon, understreker juryen.

Et eksempel på en slik person er fjorårsvinner Rolf Hall. I over 40 år har han tjenestegjort for Harstad Turnforening, som fikk prispengene.

– Prisen ga meg styrket selvtillit fordi jeg føler at omgivelsene har tro på det jeg gjør, samt at det kommer noe godt ut av timene jeg legger ned, sier Hall, som understreker at det ikke er jakten for priser som er pådriveren.

– Det gjør veldig godt å få prisen når den først er innstiftet, men jeg kunne vært den foruten. Jeg gjør jobben for ungene, og for å få se fjesene deres når de endelig mestrer etter å ha strevet en stund. Det ga meg mye å få prisen, og jeg skal fortsette i mange år til. Jeg er jo bare 62 år gammel, sier Hall.

FAKTA

ILDSJELPRISEN 2015

Harstad Sparebanks ildsjelpris innen idrett - i samarbeid med Harstad Tidende, deles ut hvert år. Prisen er på 20.000 kroner, som skal gis videre til et idrettsformål. I tillegg får vinneren 5.000 kroner.

Prisen tildeles en enkeltperson/enkeltpersoner, grupper eller foreninger, som har utmerket seg med en ekstraordinær innsats som ildsjel(er) innen idrett i Harstad-regionen.

TIDLIGERE VINNERE

2012: Anne Kristiansen og Tor Charles Holmgren, IK Hind

2013: Gunnar Johansen, Grovfjord IL

2014: Rolf Hall, Harstad Turnforening

SLIK NOMINERER DU

Send sms med navn og begrunnelse for ditt forslag til nummer 2399 med stikkord HT FORSLAG (eksempel: HT FORSLAG Hans Hansen, for sitt engasjement for lokalidretten). NB! Ingen avgift ut over kostnadene fra din teleoperatør.

Frist for å nominere er satt til mandag 25. mai.

Turntrener Rolf Hall ble tildelt ildsjelprisen i 2014. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø