Flere titalls barn og voksne hadde møtt opp på Jordbærpikene i Harstad da selveste Therese Johaug hadde blitt invitert til cafébesøk hos sponsoren. Den populære skiløperen fra Dalsbygda skrev autografer og tok bilder med tilhengere som flokket seg rundt henne.

I går var det lignede tendenser i Kilbotn. Kaoset var et faktum da Johaug måtte brøyte seg vei gjennom publikumsmassen etter gårsdagens 5 kilomter klassisk i NM del 2.

- Hun er et forbilde. Vi er stor fan av Therese, fordi hun er verdens beste skiløper. Hun er ikke som alle andre kjendiser, sier Annie Brose (14), Vilde-Mari Wiesener (12) og Stine Tennholm (12).

De var på plass i cafeen for å få et bilde med skistjerna. Det var jentene langt fra alene om. Selv tar hovedpersonen hysteriet med knusende ro.

- Det er veldig koselig å høre at jeg er et forbilde. Jeg tror det er viktig å møte opp. Jeg husker selv hvor mye det betydde for meg da jeg fikk autografen av Marit Bjørgen og Bente Skari, sier Johaug til Harstad Tidende.

- Det er jo disse unge skiløperne som skal ta over for oss en dag, fortsetter skiløperen.

Hun er svært fornøyd med oppholdet i Harstad.

- Det har vært kjempefine dager og god stemning. Harstad er en vanvittig fin by med flott natur, både fjellene og havet. Det er et litt annerledes klima her enn det jeg er vant til i Oslo og Dalsbygda.

Johaug har en bror som har bodd i Harstad i flere år, men forteller at hun ikke har vært så mye i byen tidligere. Søndag setter hun kursen sørover.

- Jeg er veldig fornøyd med NM del 2 i Harstad.

STJERNEMØTE: Annie Brose (14), Vilde-Mari Wiesener (12) og Stine Tennholm (12) fikk møte helten. Foto: Åse Hjelvik
FORNØYD: Therese Johaug skryter av Harstad og NM del 2.